PC se va retrage din alianta Opozitiei daca principiile sale vor fi incalcate

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 14:01 1388 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat sambata, in cadrul Consiliului National al formatiunii, ca este "convins" ca alianta USL nu va functiona usor, iar, daca principiile PC vor fi incalcate, va fi primul care va propune retragerea conservatorilor din alianta.

"Suntem inca un partid care nu avem suficienta forta pentru a-si impune programul in politica, dar suntem un partid care tine la principii. Va spun un lucru foarte clar, de la bun inceput, daca voi constata, in functia pe care o am, in calitatea mea de presedinte al PC ca aceste principii pe care le-am enuntat si pe care vreau sa le discutam astazi vor fi incalcate in aceasta alianta voi primul care voi propune retragerea PC din aceasta alianta", a spus Constantin, afirmand "cu toata convingerea" ca noua alianta intre PSD, PNL si PC este insa un pas necesar pentru Romania.

Liderul PC a aratat ca scopul conservatorilor este crearea unui Guvern "reformat si reformator", puternic si stabil, precum si masuri clare pentru relansarea economiei.

"Acesta este principalul mesaj cu care ne-am asezat la masa discutiilor cu PSD si PNL. Vrem un mediu politic corect si credibil care sa-si asume responsabilitati in fata romanilor. Va asigur ca nu voi da inapoi de la acest crez si sunt convins ca aceasta alianta va respecta principiile pe care noi le-am enuntat si dorintele pe care PC le-a propus", a spus Constantin.

Cu toate acestea, liderul PC s-a aratat convins ca alianta nu va functiona usor si va intampina foarte multe piedici.

"Sunt convins ca aceasta alianta nu va functiona usor. O viitoare alianta a fortelor de opozitie va intampina foarte multe piedici si nu ma refer la piedicile pe care zi de zi PD-L nu conteneste sa le puna, indiferent ca vorbim de oameni politici sau de oameni in structuri pe care acestia au inceput sa le controleze. Ma refer la membrii nostri, indiferent de nivelul de care vorbim.

Indiferent ca vorbim la nivel national sau ca vorbim la nivel de judet. Sunt convins ca vor fi piedici si nu va fi usor sa negociem. In PSD, ca si in PNL, ca si in PC au fost si vor mai fi voci in continuare care nu vor fi de acord cu aceasta alianta. Poate in PC mai mult decat in alte partide pentru ca am fost deja intr-o alianta cu PSD", a spus acesta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News