PC: Nu e momentul oportun pentru o motiune de cenzura

Sambata, 08 Mai 2010, ora 15:36
910 citiri
PC: Nu e momentul oportun pentru o motiune de cenzura

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat, sambata, la Brasov, ca, in opinia sa, acum nu este momentul politic oportun pentru introducerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Boc.

"Ultimele evolutii politice ma indeamna sa spun acest lucru. Sunt convins ca presedintelui Traian Basescu, dar si PDL-ului le-ar conveni in acest moment ca Guvernul Boc sa cada in urma unei motiuni de cenzura, pentru a putea spune: 'Poftiti, ati criticat masurile Guvernului, sa va vedem ce masuri aveti pentru scoaterea tarii din criza'. Doar ca acum, ar pune mortul in bratele partidelor din actuala opozitie si chiar nu stiu ce se poate face pentru scoaterea tarii din criza", a spus Daniel Constantin.

Acesta a precizat ca cel mai bine este sa se dea curs apelului la solidaritate lansat de presedintele Basescu, sa fie lasat Guvernul sa duca la capat masurile propuse in aceste zile.

"Ne aflam nu intr-o republica semi-prezidentiala, ci intr-una prezidentiala, dovada fiind faptul ca nu premierul Boc a anuntat masurile guvernamentale, ci presedintele Basescu. Suntem o tara cu un Guvern inexistent si cu un premier inexistent. In opinia mea, Guvernul trebuie lasat sa duca pana la capat masurile anuntate, sa vedem rezultatele ce vor fi obtinute, sa vedem daca reuseste sa creeze un plan real de iesire din criza", a mai spus presedintele PC.

Daniel Constantin se afla la Brasov pentru a participa la Congresul Organizatiei de Tineret a PC, dar si la o sedinta a Biroului Permanent National. Cu aceasta ocazie, presedintele PC a participat si la simpozionul cu tema "Accesarea fondurilor europene si relansarea economica a IMM-urilor, solutii viabile pentru iesirea Romaniei din criza", organizat de filiala judeteana Brasov a PC.

In deschiderea simpozionului, Daniel Constantin a facut si o trecere in revista a masurilor economice pe care le sustine Partidul Conservator, masuri care ar putea fi o solutie pentru depasirea crizei profunde in care se afla tara.

"Este datoria noastra sa promovam masuri economice care sa sprijine mediul economic si sa mentina cat mai multe IMM-uri in activitate. Ma refer la masuri pe care Partidul Conservator le-a promovat constant in ultimii ani. In primul rand este vorba despre neimpozitarea profitului reinvestit, care ar permite firmelor sa se dezvolte si sa creeze noi locuri de munca, dar si la plata TVA-ului la incasarea facturii nu la emiterea acesteia.

Nu in ultimul rand, noi credem ca o masura foarte utila ar fi compensarea datoriilor firmelor la bugetul de stat cu datoriile pe care le are statul la aceste firme, lucru care ar permite deblocare activitatii multor agenti economici care in acest moment sunt blocati, dar si incasarea de bani la bugetul de stat", le-a spus presedintele PC oamenilor de afaceri prezenti la simpozion.

Textul motiuii de cenzura a fost definitivat

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a anuntat joi ca departamentele partidului au definitivat textul motiunii de cenzura,intitulata "Romania - un fleac, au ciuruit-o", care ar putea fi depusa pe 17 mai, cand se vor comemora "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", o parafraza a titlului unui cunoscut film romanesc. Olguta Vasilescu a spus atunci ca textul motiunii nu a fost transmis si PNL, urmand ca o decizie politica sa fie luata intre Victor Ponta si Crin Antonescu, daca liberalii doresc sa o sustina.

Ideea necesitatii depunerii unei motiuni de cenzura in aceasta perioada a fost lansata de liderul PNL Crin Antonescu. Parlamentarii liberalii nu au insa numarul suficient de voturi pentru a initia un astfel de demers impotriva Guvernului, astfel ca initiativa PNL are nevoie de sustinerea semnaturilor PSD.

4,3,2 pentru Guvernul Boc - PSD depune motiune de cenzura (Video)

Ulterior, liderii PNL si PSD Crin Antonescu, respectiv Victor Ponta, au avut o intalnire in care au stabilit de principiu sa depuna impreuna o motiune de cenzura, insa declaratiile celor doi nu s-au corelat nici in privinta domeniului pe care sa fie scris textul motiunii de cenzura, nici asupra perioadei in care sa fie depusa.

La inceputul acestei saptamani, liberalii au vorbit din nou despre nevoia ca opozitia sa ia atitudine fata de politicile guvernamentale, in special cele legate de chestiunile economice si de fiscalitate, facand un apel indirect catre partenerii de opozitie.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#motiune cenzura, #Partidul Conservator, #motiune PC, #Daniel Constantin PC , #motiune