Parlamentarii pleaca in vacanta cu lectiile nefacute

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 11:50 1779 citiri
Foto: Arhiva

Marti, parlamentarii au dat un vot pe ordonante emise de Guvernul Tariceanu in urma cu 6 ani, iar peste 90% dintre initiativele legislative aflate la comisiile de fond au termene depasite. Si cu toate astea, senatorii si deputatii pleaca pentru 3 luni in vacanta.

"Este absurd sa avem pe ordinea de zi, asa cum s-a intamplat ieri, vot pe marginea ordonantelor emise de Guvernul Tariceanu acum 6 ani. In prezent, 259 din initiativele legislative aflate la comisii pentru examinare in fond au termene depasite dintr-un numar total de 282", explica deputatul PDL Andreea Paul intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Prim-vicepresedintele PDL da si cateva exemple. La Comisia pentru industrii si servicii, 84 de initiative din 87 au termenul depasit, la Comisia pentru buget, finante si banci sunt in aceeasi situatie 31 de initiative din 35, iar la Comisia pentru agricultura sunt 32 din 33.

"Vacanta parlamentara de vara incepe la 1 iulie 2013 si se termina la 31 august 2013, cand incepe o noua sesiune parlamentara(...) Putem cataloga Romania drept stat falimentat din punct de vedere politic pe perioada verii. Cu asa o vacanta lunga se presupune ca toate sunt bune si frumoase, iar in acest interval de timp problemele stagneaza", comenteaza Andreea Paul.

Totodata, deputatul considera ca "vacanta parlamentara reprezinta un alibi pentru abuzuri".

"Comisia de la Venetia ne atrage atentia asupra puterii executive care abuzeaza prin intermediul ordonantelelor de urgenta si incalca autoritatea puterii legislative", mai declara Andreea Paul, considerand ca "se impune urgent luarea unei masuri in ceea ce priveste vacanta parlamentara", apreciind ca parlamentarii ar trebui sa fie "model pentru munca si responsabilitate".

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com