Parchetul General cere oficial documentele Comisiei Nana

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 09:59
4105 citiri
Parchetul General cere oficial documentele Comisiei Nana
Foto: stradadebuzau.ro

Un procuror al Parchetului General a trimis o scrisoare oficiala Parlamentului Romaniei in care cere documentele care se afla in posesia Comisiei Nana, care a anchetat felul in care s-au realizat retrocedarile si achizitiile de terenuri in comuna calaraseana Nana.

Scrisoarea Parchetului General este discutata in acest moment intr-o sedinta a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, potrivit Realitatea Tv. Cel mai probabil acest organism urmeaza sa aprobe cererea, dupa ce in 10 iunie, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat ca activitatea comisiei privind terenurile de la Nana s-a incheiat, iar draftul de raport, care nu e public si nici votat de plenul comun, e pus la dispozitia Parchetului daca il doreste.

Urmarire penala in cazul terenului de la Nana al lui Basescu

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput in luna aprilie urmarirea penala in cazul Nana, astfel ca, la inceputul lunii iunie, in cadrul comisiei juridice a Camerei Deputatilor s-a decis incetarea activitatii comisiei de ancheta.

Parchetul General a decis sa deschida un dosar penal in legatura cu neregulile prin care au fost retrocedate o parte din terenurile din comuna Nana, dupa ce Corpul de Control al Premierului a sesizat faptul ca ele au fost restituite prin incalcarea legii unor falsi proprietari.

In toamna anului trecut, Ioana Basescu a achizitionat un teren agricol de peste 290 de hectare in comuna calaraseana Nana, platind pentru el 1,3 milioane de euro, dintre care un milion au fost prin credit bancar, iar restul de circa 300.000 a provenit din resurse proprii.

Traian Basescu a declarat ulterior ca terenul este pentru el, doar ca bancile nu au vrut sa ii dea credit, pentru ca, avand in vedere salariul sau, nu putea obtine intreaga suma.

Totodata, a fost infiintata o comisie parlamentara de ancheta pentru a cerceta modul in care fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, a cumparat terenul agricol din judetul Calarasi si modul in care au fost facut retrocedarile in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Comisia nana parchet documente, #Parchetul General cerere documente Nana, #Procurori ancheta documente Nana , #comisie
Comentarii
Poza Bacauanu
Bacauanu
rank 5
Se strange si mai tare latul in famiglia basescu! Trei penali pana
Poza marin123
marin123
rank 5