Parlamentul dezbate motiunile simple depuse de PSD impotriva ministrilor Violeta Alexandru si Ion Stefan

Marti, 09 Iunie 2020, ora 10:13
3165 citiri
Parlamentul dezbate motiunile simple depuse de PSD impotriva ministrilor Violeta Alexandru si Ion Stefan
Foto: Facebook/ Violeta Alexandru

Motiunile simple imporiva ministrilor Muncii, Violeta Alexandru, si Dezvoltarii, Ion Stefan sunt dezbatute marti. "Opriti-o pe doamna in negru de la Ministerul Somajului si Prabusirii Sociale" se intituleaza motiunea care o vizeaza pe Violeta Alexandru si care a fost depusa la Senat. Ion Stefan este vizat de motiunea cu titlul "Guvernul PNL dupa Grinda se cunoaste" care este discutata la Camera Deputatilor.

Motiunea intitulata "Opriti-o pe doamna in negru de la Ministerul Somajului si Prabusirii Sociale": Spuneti-ne si noua, ce tot munciti la ministerul pe care il coordonati!?

"Stimata doamna ministru Violeta Alexandru, Sunteti ministrul cel mai respins de actualul Parlament! Ati fost audiata de trei ori in Comisiile de munca si protectie sociala ale Parlamentului, reunite, de tot atatea ori primind un vot de blam. Ati fost votata in lipsa, ca, de altfel, intregul Guvern, in data de 14 martie, pentru simplul motiv ca erati nominalizata in Guvernul anti-Covid", arata PSD in motiunea cu titlul "Opriti-o pe doamna in negru de la Ministerul Somajului si Prabusirii Sociale" care a fost depusa la Senat.

"Trebuia sa veniti cu masuri care sa preintampine degradarea sociala si a situatiei materiale a celor loviti de criza. Solutia dumneavoastra s-a numit OUG 30 (...) A fost atat de prost scrisa Ordonanta 30, incat a fost nevoie sa o modificati de sase ori. Ce argumente puteti gasi ca in doar 60 de zile sa modificati de atatea ori un act normativ, pe care tot dumneavoastra l-ati elaborat?", mai arata social-democratii.

Acestia o acuza pe Violeta Alexandru ca a "gestionat foarte prost" situatia romanilor plecati la munca in strainatate.

"Acum, spre incheiere, spuneti-ne si noua, ce tot munciti la ministerul pe care il coordonati!? Pentru ca:

- nu ati initiat procesul de recalculare a celor 5 milioane de pensii, in baza noii Legi a pensiilor, nr.127/2019;

- nu v-ati ocupat ca nivelul de trai al romanilor sa nu scada cu 10%;

- nu aveti niciun proiect prin care cei peste un milion de romani intorsi in tara de la declansarea pandemiei sa ramana si sa munceasca acasa;

- nu ati facut nimic pentru a opri invazia celor 12.000 de specialisti liberali de marca, precum chelneri, ciocli, coafeze, manichiuriste, lautari, in functii la stat. Mai mult, prin Decretele si Ordonantele date pentru instaurarea si reglementarea starii de urgenta si de alerta, ati incurajat angajarea fara concurs la stat, iar, in paralel, ati concediat functionari cu vechime, experienta, numiti prin concurs", o mai acuza PSD pe Violeta Alexandru.

Motiunea "Guvernul PNL dupa Grinda se cunoaste": Cea mai notabila realizare a ministrului Dezvoltarii este cohorta de rude, rubedenii, neamuri si politruci pe care a reusit sa o implanteze, pe functii caldute

In motiunea depusa impotriva ministrului Dezvoltarii, PSD afirma ca, "daca marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trait in zilele noastre, cu certitudine ar fi gasit in ministrul << Grinda >> o sursa inepuizabila de inspiratie pentru comediile sale in care a surprins atat de bine viciile, neputintele, orgoliile si aroganta clasei politice din Romania".

Social-democratii il acuza pe Ion Stefan de fals in declaratii publice, de descurajarea luptei anticoruptie si de disponibilizari ilegale, pentru rudele si amicii ministrilor.

"Toate << realizarile >> ministrului poarta marca guvernarii PSD", afrma PSD.

"Cea mai notabila realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri si politruci pe care a reusit sa o implanteze, pe functii caldute, bine remunerate, din administratia publica centrala si locala. Doar pentru aceasta asa-zisa realizare, domnul ministru Ion Stefan ar trebui sa-si dea unda verde pentru a pleca cu totul din functia guvernamentala, inainte de a compromite cu totul notiunea de ministru", sustine PSD.

Pana acum,in actuala sesiune parlamentara, au fost adoptate patru motiuni simple impotriva ministrilor Citu, Oros, Anisie si Vela.

Potrivit Constitutiei, Camera Deputatilor sau Senatul poate adopta o motiune simpla prin care sa-si exprime pozitia cu privire la o problema de politica interna sau externa ori, dupa caz, cu privire la o problema ce a facut obiectul unei interpelari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#motiunea simpla somajul tehnic, #motiune Ion STefan, #motiune Violeta Alexandru , #stiri politice