Panica, un semn foarte bun (Opinii)

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 15:59
5666 citiri
Panica, un semn foarte bun (Opinii)

Sorin Frunzaverde acuza statul politienesc si se arata terorizat de interceptarile telefonice. Ioan Oltean, mentionat in cazul Andreica, dar neinvinuit oficial de nimic, invoca inlacrimat razbunarile politice interne. Mihail Boldea este si el, desigur, o victima politica haituita de DIICOT si SRI in timp ce se afla intr-o binemeritata vacanta in Kenya.

Ca opozitia invoca acest tip de aparare, cea mai facila, mai are cat de cat o logica. Logica binecunoscuta de PSD care in timpul guvernarilor sale a fost imun la justitie, pe care a folosit-o insa ca arma politica. Dar cand reprezentanti a puterii se vaieta de implicare politicului in actul de justitie, zau ca nu mai intelegi nimic. Adica opozitia are parghii suficient de puternice incat sa forteze anchete DNA impotriva puterii? Acuzat de opozitie ca ar fi unealta lui Traian Basescu, domnul Morar este de fapt unealta, sub acoperire, a opozitiei? Te doare capul!

Si, bineinteles, niciun moment nu e potrivit pentru o ancheta sau arestare decisa de DNA ori DIICOT sau pentru o investigatie a ANI: ori e campanie, ori vine motiunea de cenzura, ori se negociaza mai stiu eu ce protocol, ori a existat acum vreo doua zile, doua saptamani sau doi ani o declaratie taioasa care, iata, este acum pedepsita aspru de catre parchetul cel aservit tuturor. De fapt, avem o tara corupta, fara corupti, dar plina de victime, cum altfel decat absolut inocente, ale unui DNA aflat in slujba tuturor impotriva tuturor.

Si nu e pentru prima data. Am auzit exact acelasi tip de aparare si la Monica Iacob Ridzi, care, inlacrimata, isi avertiza colegii sa nu avizeze perchezitia informatica pentru ca maine pot deveni si ei vicitime ale abuzurilor DNA. De nevinovatia lui Sorin Apostu se declara convins si premierul Emil Boc, lasand sa se inteleaga ca actiunea impotriva fostului primar al Clujului este nejustificata.

Daca este asa, daca si Sorin Apostu, si Ioan Oltean, si Monica Ridzi, si Boldea si Pasat sunt niste victime ale unor anchete politce, atunci puterea, nevinovata pasamite de coruptie, este grav vinovata pentru ca nu reuseste sa asigure o buna functionare a justitiei, desi are toate parghiile pentru a o asigura. Victimizarea aceasta este, pana la urma, o autoacuzare.

Dincolo de ridicolul acestei situatii, pentru un observator cat de cat corect al vietii politice, toate aceste involburari si victimizari tanspartinice sunt semne foarte bune. Sunt semnele panicii, ale disperarii chiar. Sunt semnele ca nimeni nu se mai simte protejat, ca pana si puterea, intangibila vreme de vreo 20 de ani, nu mai este in siguranta.

Toata aceasta isterie a victimelor cu voce gatuita si buzunare pline ne arata ca multumirea CE fata de activitatea DNA, multumire marcata in fiecare raport MCV, chiar se justifica. Si cum in ultima vreme au inceput sa apara si condamnarile, frisonul capata dimensiuni de convulsie.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#justitie Romania coruptie, #MCV DNA raport coruptie, #politicieni coruptie inchisoare , #parlamentari