OUG 114, modificata radical in Camera Deputatilor. Insa nu intra maine la vot final in plen

Marti, 27 August 2019, ora 15:23
7669 citiri
OUG 114, modificata radical in Camera Deputatilor. Insa nu intra maine la vot final in plen
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL Mehedinti, Virgil Popescu, a anuntat, marti, ca mai multe articole din controversata OUG 114 au fost abrogate in Comisia pentru Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor.

Acesta a precizat, pe contul sau de Facebook, ca au fost abrogate toate articolele care se refereau la energie electrica si gaze naturale.

"Astazi in cadrul sedintei Comisiei pentru Industrii si Servicii din calitatea de vicepresedinte am sustinut abrogarea mai multor articole ale OUG 114, care au fost initiate de mine si de colegii din PNL. Abrogarea era necesara pentru ca a produs efecte negative in piata, in mod special in sectorul energiei.

Am reusit sa abrogam toate articolele care se refereau la sectorul ENERGIE ELECTRICA SI GAZE NATURALE lasand o perioada de tranzitie de 90 de zile pentru armonizarea legislatiei, insa unele articole nu au putut fi abrogate, pentru ca cei de la PSD s-au opus, iar reprezentantul ALDE a avut o atitudine de 'fundul in doua luntrii' abtinandu-se de la vot", a scris liderul PNL Mehedinti pe reteaua sociala.

Aceasta comisie a dat aviz favorabil OUG 114, insa cu modificari radicale.

"OUG 114 urmeaza sa fie dezbatuta si in comisiile de fond pentru a primi raport. As vrea sa atrag atentia ca, in mod inechitabil, inca din epoca Dragnea, comisia de Industrii si Servicii a fost 'exclusa' din comisiile raportoare, desi OUG 114 a cuprins o serie de prevederi care au dinamitat sectorul energiei.

Ne vom lupta in continuare pentru a indrepta aceasta eroare numita OUG 114!", se mai arata in postarea din mediul online.

Modificarea OUG 114 trebuie avizata si in alte trei comisii ale Camerei Deputatilor: Comisia pentru Buget-Finante, Comisia pentru Munca si Comisia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor.

Membrii Comisiei pentru Buget-Finante din Camera Deputatilor au amanat, azi, intocmirea unui raport asupra proiectului legislativ pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare.

Presedintele comisiei, Sorin Lazar (PSD), a facut aceasta propunere de amanare, el explicand ca ordonanta nu poate intra in sedinta de plen de miercuri, intrucat nici Comisia pentru Munca nu s-a intrunit.

"Avem trei comisii de raport - Comisia de Buget-Finante, Comisia pentru Munca si cea de IT. Comisia de IT a dat raport de respingere, Comisia de Munca nu s-a intrunit. Deci fara Comisia de Munca oricum nu poate intra in plen maine.

Avand in vedere faptul ca nici comisiile avizatoare - avem punctele de vedere doar de la sapte comisii, nu de la toate cele 11, va propun sa amanam raportul pentru sesiunea ordinara, pentru ca nu vreau sa facem nimic pe picior, chiar nu vad de ce ar trebui sa facem un raport astazi, atat timp cat Comisia de Munca nu si-a dat nicio parere despre raport. Va cer o pasuire si o amanare a acestui raport, pentru ca vreau sa facem lucrurile asa cum trebuie", a precizat Lazar, citat de Agerpres.

In replica, Bogdan-Iulian Hutuca (PNL), vicepresedintele comisiei, a spus ca raportul pe acest proiect legislativ ar fi trebuit dat in aceasta sedinta, intrucat dezbaterea in acest for este independenta de ceea ce doreste Comisia pentru Munca.

"Au fost identificate cel putin 12 masuri care ar trebui sa fie eliminate din aceasta ordonanta, care trebuie dezbatute atat cu institutiile si autoritatile publice, cat si cu jucatorii de pe piata tocmai in ideea de a decide daca prin eliminare trebuie introduse si masuri tranzitorii sau nu.

Dezbaterea in Comisia de Buget-Finante este independenta de ceea ce doreste Comisia de Munca, pentru ca aceste masuri sunt in mare parte strict atributul Comisiei de Buget-Finante", a aratat Hutuca.

OUG 114 figura pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor din aceasta saptamana, dar Raluca Turcan a sesizat: Comisiile Camerei Deputatilor refuza sa puna in dezbatere OUG 114.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#comisie buget finante OUG 114, #OUG 114 Camera Deputatilor comisie , #camera deputatilor