Ori va maturizati, ori... (Opinii)

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 19:54
2339 citiri
Ori va maturizati, ori... (Opinii)
Foto: ghimpele.ro

... dispare Romania de pe harta lumii. Moare poporul roman, daca nu ne maturizam? Cam asta vrea sa spuna Dalia Grybauskaite, presedintele Lituaniei. Cum s-a ajuns aici? Cum se face ca impricinatii nu-si dau seama si nu iau masurile cuvenite unei situatii de asemenea gravitate? Cine sunt imaturii si nevolnicii din fruntea Romaniei?

Sa mai observam ca temeri legate de disparitia noastra ca entitate etnica si statala nu sunt de azi de ieri, Dumnezeu insa a tinut cu noi si iata-ne azi discutand aceleasi lucruri ca in atatea alte momente de cumpana ale istoriei.

Lituania si-a demis presedintele in 2004

Nici lituanienii nu erau mai fericiti inainte de 2004, caci si ei au avut de demis un presedinte, Rolandas Paksas, acuzat de legaturi cu crima organizata, dar au fost mai hotarati si au reusit sa-si faca ordine in propria tara.

Perioada lor de avant economic si dezvoltare sociala a survenit ca urmare a rezolvarii leadershipului la varf. Nu este exclus ca tocmai de aceea sa vina in vizita Dalia Grybauskaite, ca sa ne invete cate ceva din soarta unui neam aflat candva in situatii identice.

Si chiar am fi avut ce invata, daca activistii lui Traian Basescu n-ar fi aruncat vina exclusiv asupra coalitiei de la guvernare, desi singurul element ilegitim in fruntea Romaniei nu sunt guvernantii, nici imaturii Antonescu si Ponta, ci posesorul a 7,4 milioane de voturi impotriva-i.

"Astazi altii sunt de vina..."

Si apoi, nu din cauza Guvernului USL aflat doar de la 7 mai, a.c., la Palatul Victoria nu se absorb fondurile europene, ci din pricina a aproape 4 ani de Boc si Mihai Razvan Ungureanu, care, in loc sa faca programe economice pentru banii europeni, perorau zi si noapte la televizor cat de grozavi sunt Basescu, ei insisi si PDL. Inca din vremea lor a ajuns Romania "ultimul stat al UE", acum absorbtia fondurilor ridicandu-se de la 2,7% la 7%.

In vremea lui Traian Basescu, "povara a fost aruncata pe umerii poporului" prin curbele inutile de sacrificiu, in vremea lui statul de drept a functionat "asa de bine" ca inaltii comisari nu au incredere spre a ne deschide zona Schengen.

In fond, perceptia Daliei Grybauskaite e una aproape generalizata la CE, numai PDL si presa aferenta ne fac sa credem altceva, acuzand mereu fosta Opozitie.

In loc de ratiune, tupeu

Dar tupeul lor fara margini a produs inflamarea discutiilor in Parlamentul European asupra situatiei politice din Romania. Am avut senzatia ca PE e undeva pe malul Dambovitei.

Organizata la initiativa sustinatorilor lui Traian Basescu din Romania si din Partidul Popularilor Europeni, adunarea trebuia sa atenueze impactul teribil al celor 88% din voturi care ar fi clatinat orice demnitate publica, orice functie intr-o democratie asezata. A iesit tocmai pe dos.

Insa obstinatia cu care Manuel Barroso, Viviane Reding... au preluat fara verificare acuzatiile presedintelui suspendat legate de monstruozitati juridice de tipul lovitura de stat, puci parlamentar, majoritate anarhica, nedemocratica, neconstitutionala... a starnit reactii virulente din partea lui sir Graham Watson, liderul liberalilor europeni si a lui Hannes Swoboda, liderul grupului S&D, a altor parlamentari europeni si mai cu seama din partea alor nostri.

Si mai virulente au devenit mesajele pe Net adresate dnei Reding: "Who the Hell, you think, you are, Mrs Reding?", accesate de zeci de mii de cititori. Au fost inspirate de discursul lui Nigel Farage, liderul United Kingdom Independence Party.

Un avertisment inutil

Presedintele Lituaniei a transmis un avertisment sever politicienilor romani imaturi, inconstienti, dar acestia nu se afla numai la USL, asa cum incearca sa ne convinga propaganda lui Basescu. Din pacate generalizarea din discursul dnei Grybauskaite nu va permite niciun efect pozitiv fiindca acuzele generalizate sunt marota dlui Basescu.

Pentru dumnealui intreaga clasa politica, din care abia de maine va face si el parte, este ca o zoaie pe geam, pentru el Coalitia care l-a trimis in fata poporului sau drag e alcatuita din puscariabili, pentru el milioanele de cetateni care au votat la referendum nici nu exista.

Pentru el guvernantii pe care insusi i-a numit sunt borfasi, iar Parlamentul si poporul pot da lovituri de stat, pentru el romanii sunt ciumpalaci...

Era cel dintai care sa protesteze la astfel de injurii la identitatea noastra nationala. N-a facut-o, semn ca a fost de acord, asa cum o confirma si alte asertiuni. Iata de ce maturizarea dorita de presedintele lituanian nu se va produce.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Presedinte Lituania Romania, #Parlament guvern cetatean, #democratie imatur UE PE CE , #presedinte