Orban spune ca sunt peste 80% sanse ca motiunea de cenzura sa treaca

Joi, 03 Octombrie 2019, ora 08:17
3406 citiri
Orban spune ca sunt peste 80% sanse ca motiunea de cenzura sa treaca
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca Opozitia a demonstrat in plenul Parlamentului ca are majoritate, aratand ca motiunea de cenzura are, in prezent, peste 80% sanse sa treaca.

"Din 1990, in 30 de ani de parlamentarism, indiferent cine a fost la putere sau ce premier sau presedinte al partidului majoritar a existat, niciunul nu a programat motiunea sambata sau duminica. (...) Astazi, Opozitia a demonstrat ca are majoritatea, in niste conditii foarte dificile, in care am jucat pe teren advers, presedinte de sedinta care a refuzat sistematic sa supuna la vot propunerea decenta de modificare a calendarului si, pana la urma, la un vot care a fost dat pe un program de lucru care pana la urma nici macar nu era programul motiunii, ci programul de lucru pe ziua de astazi.

(...) PSD si-a pierdut majoritatea in Parlament. (...) Pe langa cei 237 de semnatari noi, avem multe voturi externe semnatarilor motiunii. In momentul de fata, dupa opinia mea, daca ma intrebati care sunt sansele motiunii, sunt peste 80% ca sa reuseasca", a afirmat Orban, miercuri seara, la Realitatea TV.

El a precizat ca sapte parlamentari - independenti, de la PSD si de la minoritatile nationale - au promis ca vor vota motiunea de cenzura, urmand ca negocierile sa continue pana joi.

Potrivit acestuia, PSD a folosit un "tertip mizerabil" ca motiunea de cenzura sa fie votata sambata.

Liderul PNL a spus ca dupa caderea Guvernului vor urma alte randuri de negocieri.

Orban a aratat ca a avut un dialog cu presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, pe care l-a intrebat de ce nu a condus sedinta de plen.

"I-am spus ca exista viata si dupa motiune. (...) Ciolacu nu face parte din persoanele cu care am discutat sa voteze motiunea de cenzura", a adaugat Orban.

De asemenea, el a mentionat ca a fost un gest normal sa il salute pe social-democratul Paul Stanescu pe holul Parlamentului, dupa ce o fotografie cu cei doi, in timp ce isi strang manile, a aparut pe retelele de socializare.

Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si va fi votata in Parlament joia viitoare, au decis Birourile permanente reunite. Documentul va fi citit in sedinta de azi.

Birourile permanente s-au reunit din nou miercuri pentru a stabili calendarul motiunii de cenzura, dupa ce plenul Parlamentului in care motiunea de cenzura trebuia citita a fost suspendat, ca urmare a respingerii programului de lucru si a ordinii de zi.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Orban motiune cenzura, #motiune cenzura Guvern Dancila , #motiune cenzura