Ludovic Orban: ”Dacă Cîţu rămâne la putere, rămâne numai din mila PSD-ului”

Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 22:53
2716 citiri
Ludovic Orban: ”Dacă Cîţu rămâne la putere, rămâne numai din mila PSD-ului”
Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a acuzat, miercuri seară, ”sprijinul netransparent” pe care guvernul condus de Florin Cîţu îl primeşte din partea PSD.

”Părerea mea este că pe drumul pe care a pornit Florin Cîţu şi cei care-l sprijină (...) ei acuma vând iluzia menţinerii la putere pe baza milei PSD şi a sprijinului netransparent din partea PSD, este un drum care duce la pieire şi care, până la urmă, va duce Partidul Naţional Liberal nu numai la opoziţie, ci, va duce Partidul Naţional Liberal la o compromitere gravă, cum de altfel a şi început să fie”, a afirmat preşedintele PNL miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Dacă nu votează moţiunea de cenzură, este foarte clar că PSD nu se mai află în opoziţie şi că PSD îl sprijină pe Cîţu. (...) Dacă Cîţu rămâne la putere, rămâne numai din mila PSD-ului, iar PSD-ul nu o va face pentru că-l iubeşte pe Cîţu ci pentru că urăşte Partidul Naţional Liberal şi vrea ca Partidul Naţional Liberal să se prăbuşească”, mai afirmă Ludovic Orban.

Întrebat cum a pierdut controlul asupra deciziei în PNL, preşedintele liberal a răspuns că nu este din ce în ce mai singur în partid, ”cum încearcă unii să acrediteze ideea”.

”Credeţi că îl interesează pe cetăţean lucrul ăsta? În primul rând, nu am scăpat din mână nimic. Sigur, la ora actuală s-a format o majoritate care a fost catalizată de diferiţi factori care nu au legătură cu performanţa mea ca preşedinte şi a echipei şi a Partidului Naţional Liberal în cei patru ani în care am condus partidul.

Nişte oameni au ajuns la guvernare susţinuţi de mine şi de colegii mei în urma unor negocieri, în urma unor rezultate care au fost foarte bune (...) Practic, o parte din această echipă a crezut că e momentul să conducă ei partidul. Cine conduce partidul va hotărî congresul Partidului Naţional Liberal. Şi nu sunt din ce în ce mai singur cum încearcă unii să acrediteze ideea”, a afirmat Ludovic Orban miercuri seară, în cadrul unei emisiuni la B1 Tv.

Liderul liberal a vorbit şi despre decizia lui Florin Cîţu de a-i face concurenţă pentru funcţia de preşedinte al PNL. ”După cum îl cunosc pe Florin Cîţu nu-şi permitea nici măcar să candideze la preşedinţia Partidului Naţional Liberal fără să se consulte cu altcineva”, susţine Orban.

Întrebat cine ar fi cel cu care premierul s-a consultat, Orban a evitat să răspundă.

Ludovic Orban s-a arătat încrezător în şansa sa de a fi reales preşedinte al PNL. În acest context el l-a criticat pe Cîţu despre care a sus că a avut ”declaraţii contradictorii” privind alocarea de fonduri guvernamentale către localităţi, declaraţii pentru care ”primarii au râs de el”.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#Orban, #citu, #PSD, #motiune, #Sprijin, #guber, #PNL , #motiune de cenzura