Ce vor pati parlamentarii care nu poarta masca in plenul parlamentului. Orban: Vom pune la dispozitia politistilor orice ii ajuta sa aplice legea

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 18:47
Autor: Lavinia Ionita
Ce vor pati parlamentarii care nu poarta masca in plenul parlamentului. Orban: Vom pune la dispozitia politistilor orice ii ajuta sa aplice legeaCine nu poarta masca va suporta consecintele legii Foto/Arhiva Guvern

Intrebat despre parlamentarii care nu poarta masca de protectie in plen, presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban a declarat ca vor fi puse la dispozitia politistilor toate elementele care sa ii ajute sa aplice legea.

Politia trebuie sa ii amendeze in primul rand pe cei care au functii de raspundere in statul roman si a precizat ca ar putea fi introduse prevederi in Regulamentul Legislativului care sa permita sanctionarea parlamentarilor care nu poarta masca in incinta Palatului Parlamentului, crede Orban.


"Vom pune la dispozitia politiei orice fel de element care sa ii ajute sa aplice legea si in cazul parlamentarilor care nu respecta regula. Am transmis faptul ca din punctul meu de vedere politia trebuie sa ii amendeze in primul rand pe cei care detin functii de responsabilitate in statul roman si care nu respecta regulile", a afirmat Ludovic Orban, intrebat marti la Parlament, despre sanctionarea parlamentarilor care nu poarta masca in plen.

Chestionat daca ar trebui ca politia sa aiba acces la imaginile de pe camerele din Parlament, astfel incat sa poata aplica amenzi, liderul PNL a raspuns: "Sunt convins ca vor aplica legea si in Parlament. Dar filmati-i si voi pe oamenii acestia. Eu va marturisesc ca atunci cand am condus eu sedintele nu am sesizat parlamentari care nu poarta masca. Cine nu poarta masca va suporta consecintele legii".


Senatoarea PNL Alina Gorghiu a trimis o scrisoare grupurilor parlamentare din Senat in care propune sanctionarea senatoarei Diana Sosoaca pentru incalcari ale prevederilor regulamentare. Aceasta precizeaza ca Sosoaca nu respecta masurile de protectie sanitara si nu poarta masca in sala de plen, instiga la ura in luarile de cuvant, jijneste si utilizeaza un discurs xenofob, homofob si extremist.

 Articol citit de 1947 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  malmo
  06.04.2021, 23:35
  Detest OBLIGATIVITATEA mastii...
  Sluga si lacheul de Orban... are ceva de spus!
  Stai in banc-acolo cu masca pe intreaga fata pusa paparuda PNL-ului!
  medgidnicolai
  07.04.2021, 14:52
  de ce nu se vaccineaza
  toti parlamentarii mai sica. numai cobaii sunt obligati sa faca asta si cu vaccin astra zeneca?
  tarfrad
  07.04.2021, 14:32
  Ha, ha, ha!
  Și NOI detestăm proștii... dar, din păcate, nu-i putem euthanasia...