Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Politica > stiri politice
A   A   A

Ludovic Orban: "Omul nu s-a nascut cu cravata la gat sau purtand pantofi cu toc cui, cu toate astea, s-a obisnuit cu astfel de lucruri"

Ludovic Orban: "Omul nu s-a nascut cu cravata la gat sau purtand pantofi cu toc cui, cu toate astea, s-a obisnuit cu astfel de lucruri"
Foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, ca nu crede ca trebuie impuse noi restrictii si ca, daca vrem sa reluam o viata normala, atunci va trebui sa suportam "mici chestii", cum sunt masca, dezinfectarea si spalarea mainilor mai des.

El a precizat, legat de purtarea mastii, ca omul nu s-a nascut cu cravata la gat sau incaltat si cu toate acestea s-a obisnuit cu aceste lucruri.

Ludovic Orban a fost prezent, miercuri, la conferinta "Impreuna protejam Romania" si a afirmat ca, pana se va gasi un vaccin, oamenii trebuie sa invete sa se protejeze de acest virus.

"Eu cred ca pana se va descoperi un vaccin si un tratament singura reactie normala a oamenilor este sa invete cum sa se protejeze de virus. Cu cat mai multi oameni sunt corecti si se protejeaza de virus cu atat viata va fi mai normala si cu atat economia va fi mai putin afectata. Nu cred ca noi restrictii trebuie impuse, dimpotriva, trebuie o permanenta actiune de dialog, de informare, de educare astfel incat oamenii sa inteleaga ca ei sunt cei care trebuie sa se protejeze si mai ales sa ii protejeze si pe cei din jur", a afirmat premierul.
El a transmis ca, pentru a avea o viata normala, oamenii trebuie sa se obisnuiasca sa poarte masca, se dezinfecteze si sa se spele mai des pe maini.

"M-as bucura sa se gaseasca cat mai curand un vaccin, dar pana se va gasi un vaccin aplicabil, daca vrem sa reluam o viata normala va trebui sa suportam mici chestii, cum e masca sau alte lucruri, sa ne dezinfectam, sa ne spalam pe maini mai des, sa renuntam la gesturile de prietenie si de afectiune pe care le facem fata de cei apropiati, lucruri relativ simple.

Spuneam si cu masca, omul nu s-a nascut cu cravata la gat, de exemplu, cu toate astea ne-am obisnuit cu cravata la gat, omul nu s-a nascut incaltat. Ma uit uneori si acum pe gazon la pantofi cu cui si cu toate astea omul s-a obisnuit cu astfel de lucruri si cred ca adaptabilitatea noastra este cea care trebuie sa genereze resortul de evolutie si de miscare intr-o directie care mi se pare fireasca si normala", a declarat Orban.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 13:12

 Articol citit de 1824 ori

Citeste si: