Presedintele PNL vrea consens in coalitie cu privire la desfiintarea Sectiei Speciale

Luni, 12 Iulie 2021, ora 19:13
2083 citiri
Presedintele PNL vrea consens in coalitie cu privire la desfiintarea Sectiei Speciale
Ludovic Orban, presedintele PNL FOTO Facebook Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, 12 iulie ca discutiile in coalitia guvernamentala privind desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie vor continua pana la gasirea unei solutii consensuale cu privire la acest subiect.

"Continuam discutiile pe aceasta tema. Toate formatiunile vor desfiintarea sectiei speciale. (...) Continuam sa cautam o solutie consensuala cu privire la desfiintarea SIIJ", a spus Orban, dupa sedinta coalitiei care a avut loc la sediul Guvernului.

Discutiile s-au impotmolit din cauza UDMR, care a explicat ca este de acord cu eliminarea super-imunitatii magistratilor, asa dupa cum a cerut Comisia de la Venetia, insa insista ca dosarele de coruptie ale acestora sa nu se intoarca la DNA, ci la Parchetul general.

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a afirmat ca SIIJ nu a putut fi desfiintata pana in acest moment, pentru ca UDMR era, la momentul infiintarii sectiei, alaturi de PSD. "A votat si infiintarea SIIJ, a votat si legile Justitiei varianta Iordache, a votat si Codul penal si cel de procedura penala. Odata ce s-a incheiat acel capitol, trecem deoparte si incercam sa cream ceva nou si sperand cumva ca o sa isi schimbe atitudinea si abordarea fata de Justitie, fata de lupta anticoruptie. Partial, am avut semnale ca acest lucru se intampla", a declarat Stelian Ion, duminica, la Prima TV.

Luni, vicepremierul Dan Barna a afirmat ca, atat timp cat nu se gaseste in coalitia de guvernare o solutie pentru desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, o sesiune extraordinara a Parlamentului este "prematura" si "nefunctionala". "Amendamentul UDMR care se afla in momentul de fata in comisia de la Senat este unul care nu desfiinteaza SIIJ. Amendamentul UDMR nu face decat sa mute sectia speciala dedicata magistratilor la Parchetul General. Nu ne putem permite, ca stat, sa transmitem acest mesaj de reforma ca si gluma, prin care, in loc sa desfiintam SIIJ, pur si simplu schimbam eticheta de pe usa si adresa de pe cartea de vizita si mutam o sectie speciala dedicata tot magistratilor la Parchetul General. (...) Ideea propusa de UDMR, acest amendament toxic, (...) este de neacceptat", a sustinut Barna, dupa sedinta Biroului National al USR PLUS.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Ludovic Orban presedinte PNL, #Sectia Speciala, #desfiintarea Sectiei Speciale , #stiri politice
Comentarii