Ludovic Orban: Declaratiile fostului ministru Voiculescu imi arata, o data in plus, ca premierul a luat o decizie corecta

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 18:28
3843 citiri
Ludovic Orban: Declaratiile fostului ministru Voiculescu imi arata, o data in plus, ca premierul a luat o decizie corecta
Presedintele PNL, Ludovic Orban/Foto: Gov.ro

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Bistrita, ca afirmatiile facute de fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, in legatura cu numarul deceselor din cauza COVID-19, ii arata ca premierul Florin Citu a luat o decizie corecta atunci cand a hotarat sa il revoce.

"Declaratiile de astazi ale fostului ministru imi arata, o data in plus, ca premierul a luat o decizie corecta cand a hotarat sa propuna revocarea sa din functie. (...) Nu vreau sa comentez niste declaratii care sunt facute la suparare si care nu au niciun fel de fundament. Arata o data in plus ca au existat temeiuri foarte serioase pentru premier ca sa ia aceasta decizie, de a imbunatati lucrurile in domeniul sanatatii prin schimbarea ministrului", a spus Orban.

Ludovic Orban a afirmat ca Vlad Voiculescu a fost demis nu pentru ca face parte din alt partid politic, ci pentru ca a gestionat slab domeniul Sanatatii, si a facut un apel catre partenerii de coalitie sa se concentreze pe guvernare.

"Prim-ministrul are dreptul constitutional, atunci cand considera ca un minister nu functioneaza bine, sa propuna schimbarea ministrului. Asta a facut domnul prim-ministru Citu. A facut-o nu pentru ca e un ministru de la o alta formatiune politica, ci pentru ca era vorba de un ministru care a gestionat slab domeniul pe care l-a condus. Si nu este vorba despre orice domeniu, ci este vorba despre cel mai important domeniu, tinand cont de faptul ca in Romania si nu numai in Romania, in toata lumea, ne confruntam cu pandemia de COVID-19. Decizia este o decizie strict guvernamentala, administrativa, care nu mai are legatura cu contextul politic, cu functionarea coalitiei, si este o decizie care permite ca la nivel guvernamental sa se imbunatateasca activitatea in domeniul Sanatatii printr-un nou ministru, care sa poata sa gestioneze mai bine domeniul respectiv. In rest, sunt speculatii politice, povesti. Ii indemn pe toti colegii si partenerii din coalitie sa se concentreze pe ceea ce asteapta oamenii de la noi, sa guvernam pentru oameni, sa punem in practica programul de guvernare", a precizat Orban.

Intrebat daca s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis inainte de a fi anuntata decizia privitoare la Vlad Voiculescu, liderul PNL a negat acest lucru.

Totodata, Ludovic Orban a spus ca nu exista o motivatie pentru schimbarea premierului si ca o astfel de decizie poate fi luata doar daca toata coalitia este de acord.

"Decizia ca premier sa fie Florin Citu a fost o decizie luata in consens, dupa negocieri, in momentul constituirii Guvernului. Pentru a putea schimba premierul, este nevoie ca intreaga coalitie sa solicite acest lucru. PNL il sprijina pe Florin Citu. Noi nu ne jucam cu Romania. In momentul in care am luat decizia sa il sprijinim pe Florin Citu, nu ne schimbam peste noapte ca ne cere cineva. De altfel, nici nu putem accepta un astfel de mecanism, pentru ca e anormal si nefiresc. Pai asa, daca fiecare partener din coalitie poate sa determine schimbarea premierului atunci cand e nemultumit politic inseamna ca am schimba premierul din luna in luna. Nu exista, nu e o procedura, mai ales ca nu exista o motivatie pentru schimbarea premierului. Premierul a luat o decizie corecta, o decizie care are sustinere publica si o decizie care era evidenta pentru cea mai mare parte a populatiei. Obiectivul sau a fost sa creasca calitatea actului de guvernare in domeniul Sanatatii printr-un ministru pe care tot USR PLUS este in situatia sa il desemneze", a mentionat Orban.

Presedintele PNL s-a aratat convins ca acest impas din cadrul coalitiei de guvernare poate fi depasit.

Ludovic Orban s-a intalnit, vineri dupa-amiaza, cu conducerea si membrii PNL Bistrita-Nasaud. La intalnire au luat parte, pe langa liderul local Ioan Turc si parlamentarii liberali ai judetului, si secretarul general al partidului, Robert Sighiartau.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ludovic Orban PNL, #Florin Citu premier, #vlad voiculescu demis, #stiri politica , #Vlad Voiculescu