Ludovic Orban, despre numirea Vioricai Dancila la BNR: Cred ca o recomanda vocea si talentul

Marti, 18 Mai 2021, ora 15:44 7209 citiri
Ludovic Orban si Viorica Dancila FOTO Hepta

Presedintele Camerei Deputatilor Ludovic Orban a afirmat marti, 18 mai, intrebat ce o recomanda pe Viorica Dancila pentru a fi numita consilier al guvernatorului BNR Mugur Isarescu, ca "vocea si talentul". Liderul PNL a adaugat ca nu comenteaza angajarea de cadre la BNR si a precizat ca in perioada in care a fost premier a avut o coordonare foarte buna cu Banca Nationala, intr-o perioada dificila marcata de pandemie.

"Stirea initiala am inteles ca nu e adevarata. Ca e angajata ca nu stiu ce consilier la nu stiu ce departament", a declarat Ludovic Orban, marti la Parlament.

Chestionat ce o recomanda pe Viorica Dancila pentru a fi numita la BNR, liderul liberalilor a replicat: "Vocea si talentul".

"As prefera sa nu comentez. Politica de cadre o face Banca Nationala", a adaugat Orban.

Intrebat daca numirea Vioricai Dancila nu este o forma de recompensare a acesteia pentru ca l-a sustinut pe Mugur Isarescu pentru prelungirea mandatului de guvernator, Orban a raspuns: "Eu pot sa va spun doar ca am avut o colaborare foarte buna cu BNR in perioada pandemiei, ca BNR a sustinut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile si ca literalmente colaborarea cu BNR a fost benefica pentru economia romaneasca. In ceea ce priveste angajarea de cadre la BNR nu ma intrebati pe mine, nu ma priveste".

Fostul premier Viorica Dancila, fost candidat al PSD la prezidentiale in 2019, a fost numita consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, conform Biroului de presa al BNR.

Dancila a fost angajata in 15 mai.

Pentru a se angaja in corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dancila a depus un dosar si a sustinut un interviu.

Viorica Dancila l-a sustinut pe Mugur Isarescu pentru un nou mandat la sefia BNR in 2019, in ciuda faptului ca Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrala. De asemenea, in scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dancila a semnat un punct de vedere al guvernului in care arata ca orice modificare a statului BNR - ceea ce era cazul cu legea promovata de Liviu Dragnea - trebuie avizata de Banca Centrala Europeana.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News