Ludovic Orban, despre candidatura la sefia PNL: "Simt bine pulsul partidului si mai ales ca oamenii nu trebuie sa riste pe mana mea"

Sambata, 22 Mai 2021, ora 15:03
2652 citiri
Ludovic Orban, despre candidatura la sefia PNL: "Simt bine pulsul partidului si mai ales ca oamenii nu trebuie sa riste pe mana mea"
Ludovic Orban, presedintele PNL FOTO Hepta

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a declarat sambata, 22 mai, la Galati, ca se prezinta "cu incredere" in competitia pentru alegerea presedintelui partidului, fiind "cel mai bun cunoscator al PNL si, in general, al tarii".

Intrebat intr-o conferinta de presa daca se considera trecutul sau viitorul PNL, in contextul candidaturii sale la functia de presedinte al formatiunii politice, Orban a raspuns: "Si trecut, si prezent si viitor".

"Noi vom demara festivalul democratiei in PNL, care nu inseamna numai congresul si alegerea presedintelui partidului, inseamna adunari generale in fiecare organizatie locala, conferinte judetene in fiecare judet si abia dupa aceea se va alege echipa de conducere a PNL. Eu ma prezint cu incredere, cunosc foarte bine PNL, practic, as putea spune ca sunt cel mai bun cunoscator al PNL si nu numai, in general, al tarii. Am umblat extrem de mult in anii carierei publice pe care am avut-o si cunosc nevoile comunitatilor locale, primari, reprezentati ai administratiei locale. Simt bine pulsul PNL si mai ales ca oamenii nu trebuie sa riste pe mana mea, pentru ca eu am aratat in patru ani de zile de ce sunt capabil", a spus Orban.

In context liderul liberal a dat mai multe exemple.

"Cand a fost aleasa actuala conducere a PNL, partidul era intr-o situatie de criza, dupa un rezultat foarte slab in alegerile parlamentare si cu un scor in sondaje foarte mic. Am castigat alegerile europarlamentare, alegerile prezidentiale cu presedintele Klaus Iohannis candidat, cu cel mai mare scor obtinut vreodata de un candidat de dreapta. Am castigat alegerile locale cu cel mai mare scor obtinut de o formatiune politica de dreapta. La alegerile parlamentare am inregistrat scorul pe care l-am inregistrat dupa un an de pandemie, seceta, inundatii, fiind cel mai greu an de guvernare, cel mai greu prin care a trecut Romania in ultimii 30 de ani.

Si intr-un fel, optiunile populatiei au fost influentate de masurile de restrictie pe care a trebuit sa le luam (...). Am ce sa arat colegilor mei si candidez extrem de serios pentru un proiect important pentru Romania, si anume, un salt economic, un salt in dezvoltare, un salt in ceea ce priveste afirmarea si respectul fata de Romania in randul Uniunii Europene si natiunilor lumii", a afirmat Orban.

Intrebat daca va candida din partea PNL la urmatoarele alegeri prezidentiale, el a raspuns: "Pana la alegerile prezidentiale mai este timp. Sigur ca odata ce candidezi la presedintia PNL, nu scot din calcul si aceasta perspectiva".

Orban a vorbit si despre decizia primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, de a-l sustine la presedintia PNL pe premierul Florin Citu.

"Nu poti sa sprijini un candidat care nu si-a anuntat candidatura, insa nu-mi place sa comentez", a spus el.

In cadrul conferintei de presa, presedintele PNL Galati, deputatul George Stanga, a declarat ca personal il sustine pe Ludovic Orban la presedintia partidului, la fel si organizatia judeteana PNL Galati, care a votat in unanimitate, in luna februarie, pentru sustinerea actualului lider.

Ludovic Orban se afla, sambata, la Galati, urmand sa se intalneasca cu primarii PNL, sa efectueze o vizita la Fabrica Artesana din municipiul Tecuci si sa participe la lansarea candidatului PNL la Primaria din Targu Bujor, in persoana fostului subprefect Andra Costache.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ludovic Orban PNL, #Florin Citu, #alegeri PNL, #stiri politica , #stiri politice