Orban: Autostrada Pitesti-Sibiu este "prioritate zero" pentru PNL. PSD mentine zone sarace ca sa manipuleze votantii

Sambata, 31 Martie 2018, ora 16:12 4590 citiri
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Realizarea tronsonului de autostrada dintre Pitesti si Sibiu reprezinta o prioritate pentru liberali, a sustinut, sambata, presedintele PNL, Ludovic Orban.

"Este o prioritate zero pentru noi, iar eu am demonstrat in mandatul de ministru al Transporturilor ca am fost nu doar preocupat, ci ca am facut pasi inainte foarte semnificativi. Intr-un an si sapte luni de mandat am pornit de la zero, am realizat studiul de fezabilitate, am aprobat indicatorii tehnico-economici, am pregatit documentatia de licitatie pentru realizarea acestui proiect. Din 2008 pana in 2018, din pacate, nu s-a mai facut nimic. (...) Daca as fi ramas ministrul Transporturilor, daca PNL ar fi castigat alegerile, astazi autostrada era gata", a declarat Orban la Pitesti.

Presedintele PNL i-a acuzat pe actualii guvernanti ca nu actioneaza pentru realizarea marilor proiecte de infrastructura din motive electorale, deoarece doresc sa mentina un nivel scazut de trai in cat mai multe zone ale tarii, pentru a-si asigura o masa de votanti pe care sa o poata manipula cu usurinta.

"Guvernarea PSD-ALDE a realizat cea mai crunta contraperformanta in materia de infrastructura. Nu au demarat niciun proiect nou pe infrastructura mare si toate proiectele pe care le-am lasat in derulare sunt blocate in momentul de fata sau sunt intarziate intr-un mod inadmisibil", a mai spus Orban.

La randul sau, presedintele PNL Arges, Adrian Miutescu, a subliniat ca proiectul tronsonului de autostrada dintre Pitesti si Sibiu reprezinta o prioritate si pentru operatorii economici, inclusiv pentru Uzina Dacia de la Mioveni.

"E o mare ingrijorare la Dacia in legatura cu acest proiect, pentru ca se constata ca, dupa atatea promisiuni si dupa atatia ani, nu se misca inca nimic. (...) In noua echipa de conducere a PNL Mioveni au venit foarte multi ingineri care sunt de la Dacia (...). Am constatat ca sunt nemultumiti si sunt ingrijorati de faptul ca s-ar putea ca Dacia sa-si mute o serie intreaga de activitati in alte zone", a spus Miutescu.

Ludovic Orban a participat, sambata, la Conferinta Judeteana de Alegeri a Organizatiei Femeilor Liberale Arges, desfasurata la Pitesti.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News