Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opt noi deputati se afla in stare de incompatibilitate si trebuie sa decida daca raman sau nu in Parlament

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 16:00
6866 citiri
Opt noi deputati se afla in stare de incompatibilitate si trebuie sa decida daca raman sau nu in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Opt deputati din noul Parlament sunt in situatie de incompatibilitatea, potrivit notificarilor pe care le-au transmis Biroului Permanent, urmand ca in termenul legal noii alesi sa opteze intre mandatul de deputat si functia incompatibila, demisionand potrivit optiunilor lor.

Deputatul PSD Lia Vasilescu care detine si calitatea de primar al municipiului Craiova, a notificat Biroului Permanent ca se afla in stare de incompatibilitate, potrivit Statutului deputatilor si senatorilor.

Lia Vasilescu a comunicat, potrivit documentului depus la Bp, ca isi rezerva dreptul de a opta intre cele doua functii in termenul legal de 30 de zile de la depunerea notificarii.

Citeste si Olguta Vasilescu renunta la Primaria Craiovei? Dragnea spune ca alesii locali PSD vor ramane in Parlament

Deputatul PSD Eliza Peta a transmis conducerii Camerei Deputatilor ca se afla in situatie de incompatibilitate, detinand si functia de administrator/director la S.C. Salubritate Craiova, urmand ca in termenul prevazut de lege sa aleaga intre cele doua functii.

Deputatul PSD Mihaela Hunca, care detine si functia de inspector scolar general, in cadrul Inspectoratului Scolar Botosani, a transmis BP ca va alege in termen de 30 de zile intre cele doua functii.

Un alt deputat aflat in stare de incompatibilitate este Ioan Balint (PMP), care notifica Biroului Permanent ca la data intrarii in exercitiul nu este compatibil cu statutul de deputat, neoferind insa informatii suplimentare.

Deputatul PSD Zamfira Constantin a transmis BP ca detine simultan si functiile de consilier general al Municipiului Bucuresti si de director general al SC Ecovol SA si ca in termen de 15 zile va demisiona din cele doua functii pentru a-si putea pastra mandatul de deputat.

Deputatul PNL Robert Sighiartau a notificat BP ca este incombatibil cu Statutul deputatilor si senatorilor, precizand ca in data de 19.12.2016 a inaintat catre CJ Bistrita cererea de demisie din calitatea de consilier judetean.

Un alt deputat in stare de incompatibilitate este liberalul Aurel Varga care a notificat BP ca isi va depune demisia din functia de administrator al societatilor comerciale pe cale le detine pentru a-si pastra mandatul de deputat.

Deputatul PNL Marius Bodea a comunicat BP ca si-a dat demisia din functia de membru al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, in data de 12 decembrie 2016, iesind astfel din starea de incompatibilitate.

ANI precizeaza la solicitarea Parlamentului ca "deputatul sau senatorul care la data intrarii in exercitiul mandatului se afla in una dintre situatiile prevazute in prezentul statut sau in alte legi speciale are la dispozitie un termen de 15 zile pentrz a notifica Biroului Permanent al Camerei din care face parte cu privire la starea sa de incompatibilitate.

Dupa expirarea acestui termen, deputatul sau senatorul va opta in termen de 30 de zile intre mandatul de deputat sau senator si functia ori functiile incompatibile, demisionand conform optiunii sale".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#opt deputati incompatibili, #deputati incompatibili , #deputat