Opozitia sustine masurile cerute de CE in raportul pe justitie

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 17:36 1897 citiri
Foto: Arhiva

Dupa recomandarile din raportul pe justitie, liderii Uniunii Social Liberale au anuntat ca sustin implementarea masurilor cerute de Comisia Europeana.

"Imi doresc in egala masura sa avem decizii ale instantei, sa avem mai multa eficienta in lupta anticoruptie si USL-ul politic va sprijini orice fel de masura pe care o propune Comisia Europeana", a declarat liderul PSD Victor Ponta.

La randul lor, liberalii au anuntat, printr-un comunicat remis Ziare.com, ca PNL "va sustine implementarea masurilor cerute de catre Comisia Europeana". "De altfel, in ce priveste solicitarea legata de confiscarea extinsa a averilor, parlamentarii Uniunii Social Liberale au actionat deja, depunand la finalul sesiunii parlamentare un proiect de lege pe aceasta tema", sustin liberalii.

Ce au inteles parlamentarii romani din raportul Comisiei Europene pe justitie

Ponta: Rezultatele reformei in justitie - sublime, dar lipsesc cu desavarsire

Atat PNL, cat si PSD sunt de parere ca Romaniei nu ii face bine monitorizarea Mecanismului de Cooperare si Verificare. Victor Ponta crede ca ar fi bine ca MCV-ul sa fie eliminat anul viitor, in timp ce liberalii sustin ca inca un an in plus petrecut de Romania sub monitorizarea Mecanismului de Cooperare si Verificare constituie un esec si afecteaza imaginea si perceptia asupra tarii noastre la nivelul Uniunii Europene.

"Consideram ca amanarea evaluarii globale pentru 2012 reprezinta un semnal ingrijorator in acest sens", se arata in comunicatul PNL.

M.R.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com