Opozitia spune ca nu se implica in proteste, dar PNL organizeaza manifestatii la Iasi

Duminica, 15 Ianuarie 2012, ora 12:41 2718 citiri
Foto: Arhiva

Reprezentantii Opozitiei spun ca se detaseaza de protestele din ultimele zile, organizate initial pentru sustinerea lui Raed Arafat si transformate in mitinguri indreptate impotriva presedintelui Traian Basescu. Cu toate acestea, tinerii din PNL Iasi protesteaza, duminica, in Piata Unirii.

"Noi nu ne-am implicat deloc ca si partid pentru iesirea oamenilor in strada. Daca ne-am fi implicat, erau mai multi oameni. Jandarmii trebuie sa inteleaga ca oamenii au dreptul la protest", a declarat Olguta Vasilescu, duminica dimineata, intr-o interventie la Realitatea Tv.

"Eu cred ca daca aceste proteste continua - si este clar ca nu sunt politice - actuala Putere ar trebui sa inteleaga ca nu mai este dorita si ar trebui sa organizeze alegeri anticipate. Trebuie sa lase populatia sa decida: o mai vrea sau nu o mai vrea? Nu trebuie sa fie nevoie de forta ca Puterea sa fie inlaturata, pe strazi se striga 'Jos tiranul!'. Scanteia sa aprinde si in alte orase", a declarat pesedita, subliniind ca Opozitia a decis de aceasta data sa nu se implice in aceste manifestari.

A treia zi de proteste: Romania, cuprinsa de spiritul revolutionar

Totusi, tinerii din PNL s-au adunat, duminica dimineata, in Piata Palatului Culturii din Iasi. La manifestatia care are autorizatie pana la ora 13:00 participa, de asemenea, membri ai PSD.

Peste 300 de oameni isi striga, in Iasi, nemultumirile legate de actuala Putere. Iesenii au venit cu pancarte si cer demisia lui Traian Basescu. Oamenii au cantat versuri din imnul Romaniei si au scandat lozinci perecum "Joc Basescu!", "Vrem anticipate, nu vrem comasate!".

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, sambata seara, ca atat el, cat si presedintele PNL Crin Antonescu au evitat in mod intentionat sa iasa in strada ca sa nu ii dea presedintelui Traian Basescu ocazia sa spuna ca oamenii din Piata Universitatii au fost platiti de Opozitie sa protesteze.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News