Opozitia merge la consultarile de miercuri cu presedintele Basescu

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 20:16 1172 citiri

Opozitia va merge la consultarile de miercuri cu presedintele Traian Basescu, pe tema acordului de uniune fiscala votat la summit-ul Uniunii Europene, la care va adera si Romania.

Presedintele PSD, Victor Ponta, si cel al PNL, Crin Antonescu, au confirmat ca vor fi prezenti la discutii. Victor Ponta a adaugat insa ca vor avea propriile cerinte in privinta semnarii acordului, si anume masuri de crestere economica si de creare de locuri de munca.

Liderul PNL, Crin Antonescu s-a aratat sceptic cu privire la rezultatul discutiilor cu presedintele Basescu.

"Noi suntem departe de a fi populisti suntem gata sa asumam si princpiulu austeritatii si principiul transparentei cheltuielii banului public, dar a te lega de maini si de picioare cand vine vorba de politici de dezvoltare fiscala, e cel putin straniu. (...)

Vom discuta foarte serios pozitia noastra clar articulata subiectul este prea important sa discutam, sunt sceptic in legatura cu rezultatele acestei intalniri", a declarat Crin Antonescu, la Antena 3.

Traian Basescu: Acordul ne da sansa sa nu facem parte dintr-o Europa "in doua viteze"

Seful statului a participat, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European de iarna, unde, in urma propunerilor formulate de Franta si Germania, liderii statelor membre in zona euro au convenit asupra unui pact bugetar care urmeaza sa fie definitivat pana anul viitor in luna martie si care prevede in special inasprirea disciplinei bugetare.

Presedintele a informat deja Consiliul European de faptul ca Romania va adera la pactul de uniune fiscala si ca spera ca Parlamentul sa nu aiba o alta opinie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com