Trece motiunea de cenzura? Opozitia mai are nevoie de doua voturi

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 20:20
11063 citiri
Trece motiunea de cenzura? Opozitia mai are nevoie de doua voturi

Doua voturi mai lipsesc pentru ca motiunea de cenzura sa treaca miercuri si ca Guvernul Boc sa cada. Liderul PSD Victor Ponta a anuntat in timpul zilei de marti ca mai lipsesc patru voturi pentru ca motiunea sa treaca, iar ulterior, dupa ce senatorul Marius Campanu a parasit UNPR, numarul a scazut la trei. Cateva minute mai tarziu, deputatul UNPR Nicolae Stan a declarat, pentru Ziare.com, ca si el va vota motiunea.

"As dori sa anunt ca azi (marti - n.red.) am continuat discutiile cu parlamentari independenti si in acest moment avem din partea lor promisiuni ferme ca vor vota motiunea. In acest moment ne lipsesc patru voturi.

Fac apel catre parlamentarii Puterii sa refuze statutul de oi pazite si inchise in banci de Udrea, Oprea, Borbely, si de cei care au in mana, banii si puterea, sa refuze acest statut si sa se comporte maine (miercuri - n.red.) ca niste oameni care au putina personalitate si responsabilitate, iar cele patru voturi care ne lipsesc azi sa vina de la niste oameni, nu de la niste oi inchise intr-un staul", a anuntat Ponta.

Ponta a anuntat ca motiunea mai are nevoie de trei voturi ca se treaca de Parlament, dupa ce senatorul UNPR, Liviu Campanu, a anuntat ca iese din Uniune si ca va vota documentul care vizeaza caderea Guvernului Boc.

Victor Ponta a precizat ca nu i-a luat in calcul pe senatorul Catalin Voicu, care este in arest, dar nici pe Victor Surdu, care nu va putea participa la vot deoarece este pe "masa de operatie".

UNPR nu sustine motiunea de cenzura

"Este in interesul Romaniei sa cada acest Guvern si de aceea sper ca vor fi parlamentari ai Puterii care nu vor tine cont de Ordinul Oaia, asa numim noi interdictia de a participa la vot. De exemplu, unui senator de Gorj care ne-a spus ca voteaza motiunea, i-au dat sefia PD-L Gorj. Dupa ce nu voteaza o sa fie dat jos si tot Mantog o sa ramana.

Ciuhodaru voteaza motiunea, ironizand PD-L pentru "accidentul cu Toader-degetel"

Cu cei de la UDMR ne vedem azi dupa amiaza (marti - n.red.). Nu le-am facut promisiuni. Am spus doar ca cei care vor vota motiunea de cenzura sunt partenerii nostri. De exemplu un parlamentar de la UNPR a negociat si cu noi si cu PD-L. Ne-a spus ca voteaza motiunea daca il punem viitor ministru al Agriculturii. Cum adica sa dam functii de ministri ca sa voteze motiunea de cenzura? Eu cred ca sa fii ministru trebuie sa ai si putina morala", a mai apreciat liderul social democrat.

Daca motiunea trece, miercuri seara facem un nou Guvern

Victor Ponta a spus si ca in cazul in care motiunea de cenzura va trece de miercuri seara vor incepe negocierile pentru un nou Guvern.

Minoritatile nu vor vota motiunea

"Maine seara (miercuri - n.red.) dupa adoptarea motiunii de cenzura vom invita UDMR si minoritatile nationale sa reconstruim majoritatea de anul trecut ca sa desemnam un premier.

Putem inchide maine seara o prapastie si greseala istorica comisa anul trecut, in 6 decembrie daca nu ma insel. Nu am propus noi niciodata un premier, de la noi nu ati auzit si nici nu o sa auziti vreun nume pana maine seara. Premierul nu trebuie sa fie neaparat de la PSD", a mai spus liderul social democrat.

UDMR nu voteaza motiunea de cenzura

Cum voteaza parlamentarii Puterii

Parlamentarii care fac parte din Coalitia de guvernare au anuntat luni si marti ca nu vor vota motiunea de cenzura, iar mai multi lideri de la PD-L au declarat ca aceasta nu are nicio sansa sa treaca.

Duminica seara, colegiul director al PD-L a decis ca parlamentarii lor sa nu voteze motiunea de cenzura. Luni, Marko Bela, liderul UDMR, a anuntat si el ca parlamentarii formatiunii pe care o conduce nu vor vota, insa vor participa la dezbatere. Si Kelemen Hunor a subliniat ca UDMR nu va vota impotriva Guvernului Boc, si dupa ce s-a intalnit, marti, cu reprezentantii PSD.

"Decizia noastra este luata cu o majoritate foarte mare, nu se pune problema sa votam impotriva Guvernului. UDMR-ul nu a facut niciodat o surpriza fara sa o anunte. Motiunea nu va trece", a declarat Hunor.

Liderul minoritatilor, Varujan Pambuccian, a declarat luni ca deputatii pe care ii reprezinta nu vor vota motiunea de cenzura, dar nu prin absenta de la vot, ci neparticipand la sedinta plenului, exprimand astfel "anumite rezerve" fata anumite chestiuni nerezolvate la nivelul Coalitiei.

Valeriu Steriu a anuntat marti ca senatorii si deputatii UNPR vor fi in sala la dezbaterea asupra motiunii de cenzura, dar nu vor vota.

Si vicepresedintele PD-L, Cezar Preda, a declarat marti, intr-un interviu, ca motiunea de cenzura nu are nicio sansa sa treaca.

Colegiul Director: PD-L, UDMR si UNPR se vor abtine de la votul asupra motiunii (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ponta motiune cenzura, #patru voturi necesare , #motiune cenzura
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
PortoKaliului... Solutia utilizarii celor 20-30 de miliarde de euro pusi la dispozitia Romaniei prin programele cu finantare europeana ar fi avut mai mult succes daca in 2009 romanii ar fi ales altfel...
Poza jelu
jelu
rank 4