Opozitia incotro? (Opinii)

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 21:17
4598 citiri
Opozitia incotro? (Opinii)
Foto: evz.ro

Odata cu retragerea din Parlament, impotriva Opozitiei s-a itit un front unit al presei aservite actualului regim si al activistilor coalitiei de guvernamant, de zici ca urmeaza sa-i vedem pe liderii ei legati fedeles si condamnati in procese publice ca prin anii '50.

De nu, macar expulzati. E vorba de invinuiri pe baza de dovezi ori la atat se limiteaza manevrele politice ale actualei majoritati parlamentare?

In spatiul public apar acuzatii si procese de intentie de o naivitate incrancenata: vai de biata Romanie, saraca, daca ajunge pe mana lui Crin si a lui Ponta! Catastrofa si apocalipsa! Ca si cum in Romania nu mai nasc oameni. Si asta din partea unor "elitisti" bine stipendiati sau a unor ziaristi care de 22 ani n-au stiut decat sa se puna bine cu cei de la Putere.

Nu Opozitia guverneaza si totusi...

Acuzatiile pornesc de la situatia atipica in care au ajuns cele trei puteri in stat: lipsite de legitimitatea Opozitiei, legile, hotararile, actiunile Legislativului si ale Executivului isi pierd si bruma de credibilitate data de cele aproximativ 20% din optiunile electoratului actual. Va mai fi fiind si presiunea externa, intrucat bunavointa de care a beneficiat initial regimul Basescu e pe sfarsite.

Opozitia, asadar, n-ar avea nici dreptul, nici motive sa boicoteze activitatea parlamentara, iar vina acestor impresii promovate pe toate canalele apartine liderilor si vectorilor de influenta ai USL. Caci nu doar Puterea comunica insuficient sau foarte prost, ci si social-democratii, liberalii si chiar conservatorii, cu tot arsenalul Antenelor.

Care sunt motivele reale ale boicotului?

Lumea n-a inteles cum trebuie motivele boicotului, nici revendicarile cauzasilor. Nimeni n-a catadicsit sa vina cu explicatii pe intelesul tuturor: actuala majoritate s-a alcatuit pe alte criterii decat vointa populara, s-au adoptat legi prin frauda, parteneriatul public intre cetateni si decidenti e doar o gogoasa electorala, democratia s-a intors parca prea repede de unde a plecat, iar despre drepturile si libertatile cetatenesti vorbim iar in soapta.

Saracia s-a facut lucie in anii guvernarii Boc, peste 6 milioane de romani sufera de lipsuri severe, bugetele scolii si ale sanatatii au coborat mai jos decat in tarile africane, conducatorii cheltuiesc sume imense pe protocoale, bunuri si servicii de lux, bugetele serviciilor secrete si ale institutiilor de forta au crescut nepermis de mult pentru un regim democratic...

In plus, firmele mici au fost falimentate cu buna stiinta deoarece nu aduceau profit cui trebuie si nici nu erau inspectori incoruptibili sa le controleze. Asa au disparut peste 200.000 de locuri de munca.

USL intra-n jocul Puterii

Opozitia s-a angrenat prosteste in jocul Puterii. Zilnic ii vezi pe opozanti la TV, dar, alaturi de vectorii de contact cu publicul, se iau la harta cu guvernantii in loc sa sustina cu date si cifre ideologiile, programul lor de guvernare, alternativele lansate vara trecuta, sa vina cu un manifest in 10 puncte despre ce trebuie facut.

Odata cu programele de anul trecut, s-a lansat si un guvern din umbra, dupa model britanic, dar respectivii propusi sunt oameni de conditie intelectuala serioasa, nu ies in public decat daca sunt invitati si consultati.

In plus, si Crin si Ponta au uitat ca trebuie sa se monitorizeze punct cu punct actiunile actualilor ministri. Fireste, varianta corecta era ca propusii sa treaca zilnic prin viitoarele lor ministere pentru a invata din mers. Dar pana vom intelege de ce Romania nu e UK va mai curge multa apa pe Dambovita.

Pe fata miere, pe din dos fiere

Ceea ce supara cel mai tare e brutalitatea Puterii. Nu poti sa inviti USL la negocieri pe fata, iar pe din dos sa incerci s-o matrasesti. Cu siguranta MRU stie despre ce e vorba deoarece SRI n-a fost deloc strain de asasinatul PNTCD.

Iar Lazaroiu a scornit constient basmele cu Alba ca Zapada, Fundatia Crestin-Democrata, Alianta Dreptei, Noua Republica, mai nou, Romania Liberala, toate avand menirea de a sparge pe partea liberala USL. Alte initiative i-au vizat si pe pesedisti.

La fel au dat lovitura in 2006 oamenii mariei sale, Stolojan & Stoica, prin facatura PLD, unita apoi cu PD. Cam de atunci politica romaneasca a coborat stacheta, iar moralitatea, loialitatea si culoarea politica au putut fi cumparate ca la taraba...

Abia acum "tacticianul redutabil" Basescu a descoperit rolul mult hulitei Opozitii.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#boicot Parlament opozitie, #majoritate neconstitutionala neincredere, #Executiv presedinte Parlament , #opozitie
Comentarii