Opozitia cere mai mult timp pentru audierea ministrilor. Tariceanu: Sa faca un efort intelectual

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 19:47
2912 citiri
Opozitia cere mai mult timp pentru audierea ministrilor. Tariceanu: Sa faca un efort intelectual
Foto: Arhiva/Ziare.com

Liderul deputatilor PMP, Eugen Tomac, a solicitat conducerii Parlamentului un alt calendar pentru audierea ministrilor si studierea celor 171 de pagini ale programului de guvernare, fiind sustinut de PNL si USR, insa majoritatea a respins propunerea, Calin Popescu Tariceanu afirmand ca Opozitia trebuie sa faca "un efort intelectual" si sa citeasca programul de guvernare mai repede.

"Am solicitat ca cele 171 de pagini pe care le contine acest program de guvernare, sa se amane programul ordinii de zi propus pentru maine, sa avem timp a studia acest program de guvernare. Altfel e bataie de joc (...) Cred ca este esential sa avem timp la dispozitie pentru a analiza fiecare punct din programul de guvernare", a spus Tomac.

Deputatul PMP a precizat ca el a dorit ca audierile sa inceapa miercuri la pranz, pentru ca programul de guvernare sa fie parcurs mai bine de catre parlamentari. PNL si USR au sustinut aceasta pozitie, insa, la vot, majoritatea PSD-ALDE-UDMR a respins propunerea.

"E un atac la adresa democratiei parlamentare. Nu se poate sa faci activitate de parlamentar de calitate pe fuga", a acuzat Tomac, la finalul sedintei.

In replica, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca acest program strans este provocat de "intarzierile" lui Klaus Iohannis de a desemna un premier, astfel incat audierile trebuie facute repede, pentru ca exista "o asteptare" din partea populatiei ca Guvernul sa fie pus in functie.

"Programul nu poate sa fie, cum a fost la Guvernul tehnocrat, o pagina, imi pare foarte rau. Trebuie unii dintre colegii nostri sa inteleaga ca trebuie sa faca un efort intelectual ceva mai mare. Pretentiile noastre pentru un guvern politic iata ca sunt mai mari decat cele pentru un guvern tehnocrat", a spus Tariceanu.

Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au aprobat, marti, calendarul investirii noului cabinet, urmand ca ministrii propusi de PSD si ALDE sa fie audiati in comisiile de specialitate intre orele 08:00 si 14:00, iar de la 15:00 premierul desemnat va veni in plen pentru prezentarea Cabinetului, a programului si pentru a cere votul de incredere.

"De la ora 8:00 la 14:00 programul va include audierile candidatilor propusi pentru functia de ministru in comisiile de specialitate. De la ora 15:00 va urma in plen prezentarea programului de guvernare si a listei Guvernului de catre prim-ministru, dezbateri, si apoi votul de incredere al Parlamentului", a anuntat presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Vezi AICI care sunt ministrii propusi sa faca parte din Guvernul Sorin Grindeanu

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#program audieri ministri Sorin Grindeanu, #lista ministri Sorin Grindeanu , #Guvernul Sorin Grindeanu