Opozitia cere comisie de ancheta pentru exploatarea lemnului in Parcul Retezat

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 21:44 548 citiri
Foto: turismland.ro

Grupurile parlamentare ale PNL si PSD din Camera Deputatilor au solicitat infiintarea unei comisii de ancheta privind situatia exploatarilor de lemn din zona Parcului National Retezat.

Biroul Permanent al Camerei a hotarat sa amane, insa, pana luni o decizie pe acest subiect: "Aceasta solicitare a fost amanata pentru luni, in asa fel incat liderii de grup sa poata sa-si consulte colegii. Luni se va decide daca aceasta comisie se va infiinta sau nu", a precizat secretarul Camerei, Dumitru Pardau.

In solicitare, PSD si PNL atrag atentia ca, in ultimii ani, "mii de hectare de padure au fost masacrate, de cele mai multe ori cu stirea autoritatilor sau chiar cu complicitatea lor, iar in lipsa unor legi drastice care sa sanctioneze aceste abuzuri, doar 26% din suprafata Romaniei mai este impadurita".

Reprezentantii Opozitiei spun ca situatia Parcului National Retezat este speciala, arborii din zona fiind taiati sub pretextul ca sunt infestati, desi Parcul are statut de arie naturala protejata.

PSD si PNL solicita, printre altele, verificarea modului in care autoritatile au aprobat si supravegheat exploatarile in Parcul Retezat si verificarea legalitatii procesului de exploatare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com