Opozitia a blocat sedinta Senatului in semn de protest fata de declaratia trimisa in SUA de Dragnea si Tariceanu

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 12:489636 citiri
Opozitia a blocat sedinta Senatului in semn de protest fata de declaratia trimisa in SUA de Dragnea si Tariceanu
Foto: Arhiva Ziare.com

Opozitia a reusit, miercuri la pranz, sa blocheze sedinta Senatului, dupa ce toti membrii USR, PNL si PMP au parasit sala in semn de protest fata de declaratia transmisa, in numele Parlamentului, de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu catre Departamentul de Stat al SUA.

Primii care au parasit sala de plen a Senatului au fost cei de la PMP, care au protestat astfel fata de decizia majoritatii PSD - ALDE - UDMR de a refuza o dezbatere asupra declaratiei semnate de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu in numele intregului Parlament, transmite News.ro.

Propunerea de dezbatere a declaratiei celor doi presedinti ai Parlamentului a venit din partea USR si a fost sustinuta de PNL si PMP, dar a fost respinsa de majoritatea guvernamentala.

Dupa ce Opozitia a plecat din sala, sedinta plenului Senatului a fost suspendata din lipsa de cvorum.

In acest timp, in Camera Deputatilor, membrii USR s-au dus sa protesteze in biroul presedintelui Liviu Dragnea fata de aceeasi declaratie asumata de cei doi sefi ai Parlamentului.

Parlamentarii USR au tinut in mana afise pe care scria "Nu in numele meu", atragand atentia asupra faptului ca Dragnea si Tariceanu nu au vorbit in numele lor in scrisoarea adresata americanilor.

Amintim ca Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au raspuns, marti, printr-o scrisoare asumata doar de ei Departamentului de Stat al SUA, care s-a aratat ingrijorat de modificarile aduse de Parlamentul Romaniei Legilor Justitiei.

"Dorim sa subliniem ca, in orice discutie cu partenerii nostri, trebuie sa plecam de la un principiu constitutional fundamental, acelasi in SUA si in Romania, potrivit caruia dezbaterile, deciziile si voturile din Parlament se desfasoara in numele suveranitatii poporului si nu pot face obiectul niciunei forme de presiune.

Statele Unite ale Americii trebuie sa aiba incredere in Parlamentul Romaniei care urmareste sa consolideze independenta sistemului judiciar si eliminarea influentelor politice in functionarea Justitiei", au scris cei doi.

Iata reactiile de pe scena politica romaneasca in urma comunicatului Departamentului de Stat:

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News