Opinii: Gata cu remanierea! Toata lumea la smotru!

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 23:00
2106 citiri
Opinii: Gata cu remanierea! Toata lumea la smotru!

Jocul de-a v-ati remanierea s-a terminat cam in coada de peste, nefiind deloc clar daca e vorba de capete taiate, de simple imbranceli cu sula-n coaste, sau de decoratii impartite pentru fapte de vitejie, savarsite pe baricade, in razboiul anticriza.

In plus, cine crede ca cei sase remaniati sunt ca un fel de sase capete taiate, acela ia nota zece la aritmetica, dar ramane sigur corijent la politica. Privind cu binoclul de la Cotroceni, se observa numai trei capete, retezate de premierul Boc cu iataganul presedintelui, la palatul Victoria.

Celelalte trei capete au ramas neclintite, intrucat remaniatii si-au amintit brusc ca tocmai vroiau sa-si dea demisia de onoare, facandu-si singuri harakiri.

Nu da cu iataganul in pusculita

Nici nu se putea sa se repeada premierul cu iataganul tocmai la capul lui Videanu, care nu numai ca detine pusculita partidului, dar se lauda ca, inca din februarie isi scrisese demisia, dar n-a semnat-o, din lipsa de pix.

In plus, telespectatorii ar fi ramas cu imaginea dereglata, vazandu-l cum face stanga-imprejur, tocmai in momentul cand ceilalti pun umarul la lupta anticriza, taind salariile si marind TVA-ul, intr-o veselie generala.

Stirile spun ca, imediat dupa remaniere, domnul Videanu a zbughit-o, ca din pusca, direct la aeroport si, de acolo, la Geneva, ca sa-si faca niste analize medicale. Zvonurile confirma si ele stirile, cu precizarea ca analizele le va face la o banca elvetiana, unde are milioane de hemoglobine si alte hematii.

Corect. Orice om cu scaun la cap, cand se vede remaniat, nici nu se gandeste la altceva, decat numai la sanatate si la hemoglobinele proprii, din cont.

Pentru unii muma, pentru altii ciuma

Printr-o coincidenta aproape paranormala, si domnul Berceanu s-a suit in avion, tot pentru probleme de sanatate si de hemoglobine, pe care le pastreaza prin banci, intrucat medicul de familie nu mai primeste fara programare.

Poate se ducea sa-si faca analizele si fostul ministru al Agriculturii daca, intre timp, presedintele nu-i semna "decizia de numire a domnului Mihail Dumitru in functia de membru, presedinte al Comisiei Prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania" - asa cum arata chiar comunicatul presedintiei.

Rezulta ca e perfect compatibil sa fii total neperformant in palatul Victoria, dar foarte performant la Cotroceni, exact in domeniul in care te pricepi al nabii, dupa ce tocmai ai plecat ca nepriceput.

Nu se stie ce-o sa fie

Insa degeaba vorbim despre trecutul inecat in ceata, cand pe noi ne asteapta viitorul, scufundat bezna. Adica, dupa ce ghinionistul Vladescu a picat strangand surubul impozitelor intr-o harababura totala, norocosul Ialomitianu va trimfa invartind si mai aprig acelasi surub, in aplauze generale?

Dar cel mai tare e scufundata in bezna doamna Boagiu, deja pregatita sa mearga pe linia de centura, cu foarfeca, pentru ca sa taie ceva panglici, deja taiate, toate, de Berceanu, in semn de adio. Ca urmare, nu-i mai raman decat autostrazile, nefacute pana acum din lipsa de bani si fara perspectiva, din lipsa de fonduri.

Apare implicit o intrebare aproape hamletiana: la ce trebuie pus un ministru pentru ceva care oricum nu se face?

Una peste alta, remanierea s-a terminat, smotrul a inceput, dar guvernul a ramas tot la reanimare, ceea ce e normal, pentru ca noii veniti nu si-au facut inca analizele. Stie si un copil ca hemoglobinele trebuie numarate nu la inceput, ci la sfarsit de mandat, atunci cand nu mai ai nimic de pierdut si n-a ramas decat sa numeri ce-ai castigat.

Viitoarea remaniere este inevitabila, dar n-ai cum sa stii de pe acuma cine va iesi cu demisia de onoare, cine cu capul taiat si cine decorat, pentru fapte de vitejie, la presedintie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#remaniere guvern Boc , #remaniere
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Victor Pitigoi, dupa o sedere prelungita la subsolul paginii, ai reusit in cele din utma sa prinsi o garsoniera la mezanin ! Nu stiu daca trebue sa te felicit sau sa plang pentru tine , atata vreme cat inca nu stiu cui ii platesti ciriea ...