Opinii: Copiii, ciocolata si politica

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 20:45
966 citiri
Opinii: Copiii, ciocolata si politica
foto: Marius Mitrache

Certurile politicienilor de la centru se propaga ca undele unui cutremur si in plan local. Lupta politica devine de la o luna la alta tot mai acerba pe plan local, lucru ce face ca din aceasta cauza unii politiceni sa uite care este rostul lor in cadrul Consiliului Local.

Interesele partidului pe care il reprezinta primeaza interesului comunitatii, iar unii dintre politicieni nu mai tin cont de niciun fel de norme morale.

Un banal punct de hotarare de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local de la Petrosani, din luna octombrie, prin care se stabilea alocarea unei anumite sume de bani pentru achizitionarea unor pachete destinate copiilor si persoanelor defavorizate cu ocazia sarbatorilor de iarna, a generat o adevarata disputa politica care era pe punctul de a culmina cu jigniri.

Scandalul l-a pornit un consilier PSD, care s-a aratat nemultumit de modul in care se stabileste lista persoanelor defavorizate, care sa primeasca alimente, in conditiile in care "sunt persoane care ar putea beneficia, dar au demnitatea sa nu vina la primarie si sa ceara".

Mai mult, dupa ce i s-a explicat consilierului PSD care sunt criteriile care stau la baza selectiei, reactia acestuia a fost mai vehementa ajungandu-se pana la expresii de genul "Nu suntei voi cei mai buni in situatia de a analiza, avem si noi liste" ori "Am fost la Bucuresti sa vad nesimtirea Guvernului Boc".

In replica, colegul sau de la PD-L a tinut sa remarce ca "Nesimtirea echipei lui Ponta o simtim de aici foarte bine", dupa ce i-a si atras atentia consilierului PSD ca nu s-a exprimat foarte clar in ceea ce-i priveste pe cei care care au demnitate sa primeasca aceste pachete si cei care nu au demnitate si primesc alimentele respective.

Chiar si cei de la PNL au avut un punct de vedere controversat, propunand ca la scoala dulciurile sa fie impartite intr-un mod discriminator si doar copiii care provin din familii sarace sa le primeasca.

Pana la urma, consilierii au aprobat suma de 107.550 lei cu care urmeaza sa fie cumparate dulciuri pentru toti prescolarii din gradinite si pentru toti elevii din scolile generale precum si cateva sute de pachete cu alimente si cu dulciuri care sa fie impartite anumitor categorii defavorizate.

Dat fiind inversunarea din Consiliul Local, nu ar fi o surpriza ca pana la sarbatorile de iarna politicienii sa-si dispute si culoarea costumului lui Mos Craciun: rosu, portocaliu sau galben!

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#consilieri locali Petrosani, #scandal consiliu Petrosani, #cadouri familii defavorizate , #consilier