Opinii: Ciolanul e la noi

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 19:07
1548 citiri
Opinii: Ciolanul e la noi

Pe zi ce trece, asistam la o minune din ce in ce mai mare. Inca existam ca si tara, inca fiintam ca popor. Umilinta ia deja forma burlescului, un burlesc atat de emancipat incat, pana si Caragiale ar fi ingrozit.

Para-mi-se ca avem totusi o oarecare aplecare spre masochism, inflamandu-ne prea putin, catre deloc, vis-a-vis de pozitia noatra in raport cu "puterea". De ce am pus ghilimele respective? Deoarece, in teorie, democratia rezerva acest drept poporului, nicidecum celor care se afla in fruntea lui.

Acestia din urma lucreaza pentru el, sunt administratorii acestuia si vegheaza la bunastarea neamului respectiv. Mentalitatea colectiva, in schimb, percepe functia de presedinte sau ministru ca una de stapan, de boier. De aici si complexul de inferioritate atat de des intalnit in expresii de genul: "Dar ce le putem face? Noi suntem mici... la ei e ciolanul!" Gresit! Ciolanul e la noi, numai ca ne incapatanam sa-l dam pe mana cu-i nu trebuie.

Umilinta asta e bine venita. Poate asa ne mai trezim. Oamenii accepta orice, numai sa fie facuti prosti si sa li se ia din bani, nu. Guvernul acesta le-a facut pe amandoua. Intr-un mod profesionist si cu simt de raspundere. Si continua s-o faca! La nici o saptamana de la instalarea noilor stabi la cele ministere remaniate, apare propunerea de a mari contributiile sociale ale persoanelor care exercita activitati independente la 35%.

Presupun ca este evidenta strategia noului guvern, anume aceea de a lovi in acele categorii sociale care nu se pot organiza imediat (in sindicate), evitand astfel niste proteste colective inerente. Personal nu cred ca aceasta propunere de OUG se va pune in aplicare in forma actuala.

Aceasta, in urma presiunilor exercitate de catre societatea civila, va ajunge undeva la 25%-27%, cee ce oricum e foarte mult, numai ca va lasa impresia opiniei publice ca ea, societatea civila, a contat, a schimbat iremediabilul. Povesti! De fapt, cei 25% sunt urmariti din start, numai ca asa zisii nostri guvernanti cred ca, prin activitati specifice pietarilor, pot manipula mai departe populatia, satisfacandu-i orgoliul infantil de, vezi Doamne, partener al procesului de guvernare.

Foarte interesant cum functioneaza democratia domnului Basescu! Puterea fiind prea putere, ea nu mai reprezinta interesele nimanui, in afara de ale ei. Pentru ca la nicio decizie nu se ofera alternativa.

Mi-e sila de tot ce se discuta in Romania, majoritatea lucrurilor spuse sunt fara rost, de facut nu se face nimic ca lumea. Vor fi greve, frustrarea si neputinta vor creste, saracia si mai si, leul se va duce in cap.

Lumea se schimba si noi odata cu ea, iar cei puternici vor trece mai usor peste greutati, cei slabi mai greu, si chiar nu cred ca va veni sfarsitul pentru nimeni.

Viata isi va urma cursul normal, lumea va bea si va face politica poate cu o pasiune mai mare, oamenii se vor iubi si vor face copii rupandu-li-se de criza si de lipsa locurilor de munca. Ne vom invidia vecinii in continuare, ca Georgel e pensionar si Vasile somer, si ca Georgel sta mai mult degeaba.

Ne vom insela iubitele si minti prietenii, indiferent de valoarea cursului leu-euro. O sa ne uitam cu nesat la telenovele, o sa rupem butoanele la tastatura vorbind pe messenger, o sa jucam FIFA sau alte jocuri in retea, fara sa ne pese de indicele bursier. Povestea merge mai departe...

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#mentalitate romani, #viata sociala romania, #viata politica romania , #remaniere