Oltean: In PDL se discuta despre remaniere, dar e sarcina premierului

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 23:01 795 citiri
Foto: Arhiva (Antena3)

Deputatul PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, ca in partid se discuta despre remaniere, ca urmare a analizei gradului de absorbtie a fondurilor europene de catre ministere, insa aceasta chestiune este exclusiv sarcina premierului.

"Premierul e singurul in masura sa faca o analiza foarte serioasa a modului in care la nivelul fiecarui minister fondurile europene au fost absorbite si a modului in care fiecare ministru s-a preocupat si si-a realizat atributiile. E atributul primului-ministru si domnia sa sa si-l exercite. Intrebati-l pe premier. El, singurul, poate sa faca acest lucru", a spus el, citat de Mediafax.

Intrebat daca in partid se discuta despre acest subiect, Oltean a raspuns: "Se discuta in partid, dar va spun ca, in momentul acesta, aceasta chestiune este exclusiv in sarcina premierului si nu vrem sa facem o imixtiune".

Ultimatum pentru ministri - o saptamana sa dea raportul la absorbtia fondurilor UE

Premierul Emil Boc le-a reprosat joi ministrilor ca nu si-au respectat angajamentele privind cresterea volumului de fonduri europene atrase si le-a cerut explicatii, solicitand si un raport in maximum o saptamana.

Basescu s-a dus la Guvern - ministrii, evaluati pe absorbtia de fonduri UE

Presedintele Traian Basescu a fost, joi, la Guvern, unde a avut o discutie cu premierul Emil Boc, inaintea sedintei pe care seful Executivului a avut-o cu ministrii privind fondurile europene.

Seful statului le-a cerut ministrilor, la o sedinta de guvern in luna iunie, sa se gandeasca daca mai pot face parte din Cabinet dupa prima jumatate a anului, in cazul in care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbtiei fondurilor UE si al investitiilor in domeniile pe care le gestioneaza.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News