Oltean a convocat o intalnire intre liderii grupurilor parlamentare si Anastase

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 16:02
1404 citiri
Oltean a convocat o intalnire intre liderii grupurilor parlamentare si Anastase
Foto: realitatea.net

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean (PD-L) a convocat, marti dupa-amiaza, liderii grupurilor parlamentare la o intalnire cu Roberta Anastase. Asta dupa ce reprezentantii PSD si PNL au anuntat, in plen, ca vor veni la sedintele Biroului Permanent daca vor fi prezidate de Ioan Oltean.

Potrivit Mediafax, deputatii PSD si PNL Aura Vasile si Eugen Nicolaescu au spus ca, daca Ioan Oltean, care conduce si sedinta in plen a Camerei Deputatilor, va convoca un Birou Permanent care va fi prezidat de el, reprezentantii PSD si PNL vor participa si toate restantele privind trimiterea proiectelor spre dezbatere la comisii vor fi rezolvate.

Propunerea vine dupa ce liderul grupului PD-L Mircea Toader a solicitat ca plenul sa decida trimiterea la comisii a trei proiecte referitoare la expropiere, la modificarea Ordonantei 34 si la transferarea unui teren de 25 de hectare la Iasi pentru aeroport.

Insa Aura Vasile si Eugen Nicolaescu au aratat ca Regulamentul prevede ca Biroul Permanent trebuie sa trimita proiectele la comisii si nu plenul.

"O asemenea propunere a domnului Toader este neregulamentara, cand se termina plenul, convocati un Birou Permanent pe care sa-l conduceti si la care noi vom participa si vor trece toate restantele. Daca nu vreti sa deblocati situatia si daca veti sfida Regulamentul si va veti comporta ca Roberta Anastase, vom fi siliti sa facem la fel si in cazul dumneavoastra", i-a spus Nicolaescu lui Oltean.

Sursa citata precizeaza ca Ioan Oltean a convocat o intalnire intre liderii de grup si Roberta Anastase pentru a "stabili coordonatele unui Birou Permanent, pentru a identifica o solutie pentru a depasi acest impas".

Deputatii PSD si PNL au propus, marti, in Biroul Permanent al Camerei, modificarea Regulamentului acestui for legislativ in sensul eliminarii votului deschis, cu mana, si pastrarii doar a votului electronic sau prin apel nominal. De asemenea ei au mai propus si instituirea unui Cod de conduita Putere-Oacpozitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ioan Oltean PDL, #grupuri parlamentare Roberta Anastase , #stiri politice
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Vai ! Ce mult ma impresioneaza pe mine atitudinea PSD-PC-PNL ....
Poza Vasi
Vasi
rank 5
"De asemenea ei au mai propus si instituirea unui Cod de conduita Putere-Oacpozitie. "!?