Lista odraslelor de politicieni care viseaza la un loc caldut in viitorul Parlament

Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 00:0237557 citiri
Lista odraslelor de politicieni care viseaza la un loc caldut in viitorul Parlament

La alegerile parlamentare din 6 decembrie, mai multi copii de politicieni se regasesc pe locuri eligibile pentru un post de deputat sau senator.

Elena Basescu


Elena Basescu

Elena Basescu, fiica cea mica a fostului presedinte Traian Basescu, va candida din partea PMP pentru un loc de deputat la Constanta. Ea sustine ca va promova in Parlament interesele famililor monoparentale, spunand ca, prin rolul ei de mama singura a trei copii, a capatat "o dimensiune diferita a societatii".

"Aceasta candidatura in judetul Constanta este o candidatura in numele tatalui meu. Imi doresc, la randul meu, sa dau si eu Constantei un marinar, pe baietelul meu Traian Junior. Deocamdata, are doar 5 anisori, insa este atat de pasionat de ceea ce ii povesteste bunicul lui despre intamplarile pe mare, adaptate pe intelesul lui, desigur. Junior este foarte pasionat de barcute si de vaporase", a declarat Elena Basescu.

CITESTE SI Surprizele din declaratia de avere a Elenei Basescu. Nu are niciun venit dar si-a cumparat, in 2020, un BMW X6

Vlad Popescu


Vlad Popescu

Pe locul trei la Suceava, considerat eligibil la Camera Deputatilor, PSD l-a impus pe Vlad Popescu, liderul PPU-SL sector 5 Bucuresti si fiul controversatului Cristian Popescu Piedone.

Primarul municipiului Falticeni, Catalin Coman, vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Suceava, s-a declarat revoltat de impunerea de la centru a lui Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, pe un loc eligibil pe listele PSD din Suceava.

"Sunt foarte dezamagit in primul rand de listele pe care le-am vazut in presa. Total atipic si total nestatutar pentru ca in cadrul organizatiei judetene nu s-au discutat aceste liste decat in ordinea alfabetica, in totala bataie de joc pentru statutul si pentru membrii acestui partid", a declarat Coman pentru News Bucovina.

El spune ca nu este posibil ca organizatia judeteana sa aiba o lista de candidati care vine de la Bucuresti cu niste persoane pe care, in parte, nici nu le cunoaste si ca "este o premiera de la Revolutie si pana acum ca o lista cu parlamentari sa nu le fie adusa la cunostinta membrilor de partid si sa fie impusa".

CITESTE SI Fiul lui Piedone, pe loc eligibil la Camera Deputatilor din partea PSD Suceava. Acesta a fost cercetat penal pentru contracte cu primaria condusa de tatal sau

Radu Grigoras


Radu Grigoras

Radu Grigoras este fiul secretarului de stat de la Transporturi, Viorel Grigoras. In 2013, Radu Grigoras a fost ales vicepresedinte al Organizatiei Municipale de Tineret a PNL. Tot in 2013, Radu Grigoras a aplicat si pentru un loc in Consiliul de Administratie al Eco Sal.

Radu Grigoras controleaza firma de transport RVG Speed SRL. Firma avea, in 2019, o cifra de afaceri de 5.673.554 lei si datorii de aproape doua milioane de lei. Firma sa este abonata la contracte cu statul.

Ileana Cristina Dumitrache


Ileana Cristina Dumitrache

Cristina Dumitrache se pregateste sa incheie cel de-al treilea mandat de deputat. Constanteanca candideaza pentru inca un mandat, ocupand un loc eligibil pe listele PSD pentru alegerile din 6 decembrie. In schimb, in legislatura 2016-2020 nu s-a remarcat decat prin faptul ca a vorbit in plen timp de un minut si 22 de secunde.

Aleasa deputat in circumscriptia electorala nr. 14 Constanta din partea PSD, a avut 13 luari de cuvant, 11 declaratii politice depuse si 11 intrebari.

Teoretic, Ileana Dumitrache a initiat 70 de propuneri legislative pe care le-a semnat impreuna cu colegii din partid.

Conform CV-ului ei, Ileana Cristina Dumitrache are o diploma de licenta in studii de afaceri si limbi straine la University College London si a facut un an de Erasmus in Italia de Marketing si Pictura. Desi a lucrat ca director de marketing si in comunicare, Cristina Dumitrache a fost pusa in Comisia de Sanatate din Parlamentul Romaniei, unde voteaza modificari la legile din sanatate.

Este fiica lui Ion Dumitrache, consilier judetean la Constanta si om de afaceri. Sotul acesteia, George Teseleanu, este fost consul onorific la Ascona, Italia, prosper om de afaceri, in 2013 i se promisese postul de ambasador in Italia. Valeriu Zgonea a fost nasul de cununie.

Are bijuterii, tablouri, icoane, ceasuri si mobilier in valoare de 397.000 euro, conform romaniacurata.ro

Ileana Cristina Dumitrache nu pierde mult timp cu vorba. Desi este la al treilea mandat, nici in celelalte doua nu a vrut sa ia cuvantul. Astfel, in legislatura 2012-2016 a vorbit doar 45 de secunde, atunci cand si-a depus juramantul.

In primul sau mandat din 2008 pana in 2012 a vorbit tot o singura data, tot atunci cand si-a depus juramantul, adica in total 36 de secunde in patru ani de zile.

CITESTE SI Lista necuvantatorilor cu obrazul gros. Abia au deschis gura in Parlament patru ani, dar candideaza senini pentru inca un mandat

Andrei Daniel Gheorghe


Andrei Daniel Gheorghe

Andrei Daniel Gheorghe este deputat PNL si candideaza pentru un nou mandat in Bucuresti.

"Tatal meu, Silviu Constantin Gheorghe, este primar in Otopeni din 1996, strabunicul meu, Adam Ilie, a fost de doua ori primar liberal inainte de instaurarea comunismului. Pentru mine inseamna foarte mult aceasta traditie", a afirmat Daniel Gheorghe.

In parlament, Daniel Gheorghe a incercat sa ingradeasca dreptul cetatenilor straini de a cumpara terenuri agricole, considera ca statul trebuie sa decida modul de folosire a proprietatii (ex. terenurile agricole). A facut, in spatiul public, declaratii pro-ortodoxe si anti-casatoriei partenerilor de acelasi sex.

Este des citat pe site-uri de propaganda rusa, Sputnik, Activenews, fiind prieten cu Bogdan Alexandru Duca, editorialist al site-ului finantat de statul rus, Sputnik, ce se remarca prin declaratii pro-ruse, anti-NATO, anti-SUA, anti-Occident.

Mara Mares


Mara Mares

Mara Mares, deputat PNL de Brasov, candideaza pentru inca un mandat de parlamentar, de data asta pe listele PNL Bucuresti.

Mares a candidat prima pe lista de deputati in circumscriptia Brasov, fapt care a creat nemultumiri in randul unor colegi de partid, avand in vedere lipsa sa de experienta si faptul ca era fiica unui consilier judetean PNL, fost lider al filialei PDL Fagaras.

Potrivit B1.ro, in octombrie 2016, Radu F. Alexandru, membru atunci al BPN al PNL, a spus ca Mara este "mult prea tanara si lipsita de experienta".