O primarie din Arad a pierdut semnaturile #Fara Penali. Primarul: Nu e paguba, oricum nu erau multe

Joi, 20 Septembrie 2018, ora 14:27 6188 citiri
Foto: Facebook/Fara penali in functii publice

Responsabilii Primariei Pilu, din judetul Arad, au pierdut dosarul cu semnaturi stranse de USR in campania "Fara penali in functii publice", care urmau sa fie atestate, iar primarul da vina pe viceprimar, insa spune ca "nu e paguba", pentru ca "oricum nu erau prea multe, decat vreo 30".

Reprezentantii USR Arad spun ca nu vor depune plangere si pun incidentul pe seama "incompetentei si harababurii care caracterizeaza in general administratia locala".

USR Arad este aproape de finalizarea etapei de atestare a semnaturilor celor care sustin initiativa "Fara Penali in functii publice".

In judet au fost stranse aproximativ 30.000 de semnaturi, dar in jur de 29.000 au fost depuse la cele 78 de unitati administrativ-teritoriale, in vederea atestarii calitatii de cetatean cu drept de vot si a domiciliului acestora.

Dosarele depuse la primariile din judet, cu peste 8.000 de semnaturi, au fost recuperate, iar aproximativ 450 de semnaturi au fost invalidate, respectiv cinci la suta.

Reprezentantii USR Arad spun ca nu au intampinat probleme majore, ci doar "mici trivialitati", pentru ca unele primarii nu au vrut "din prima" sa ia dosarele, spunand ca nu se ocupa cu asa ceva.

Totusi, una dintre primarii, cea de la Pilu, a pierdut dosarul cu semnaturi.

Contactat de News.ro, senatorul USR Arad Adrian Wiener spune ca nu va fi depusa nicio plangere, desi "este o situatie grava, fiind vorba de expresia materiala a vointei cetatenilor".

"Punem incidentul pe seama incompetentei si harababurii care caracterizeaza in general administratia locala. Nu vom depune plangere", a spus Wiener.

Primarul comunei Pilu, Dan Dragan, a recunoscut ca a fost pierdut dosarul, dar a dat vina pe viceprimar.

"Vicele nu mai stie unde a pus dosarul. Eu l-am vazut la un moment dat pe biroul dumnealui... Nu e paguba, oricum nu erau prea multe, decat vreo 30", a declarat edilul pentru News.ro.

Viceprimarul, Acs Tiberiu, s-a rezumat sa spuna ca va cauta din nou dosarul, in speranta ca il va gasi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News