Noul presedinte al Senatului va fi ales miercurea viitoare

Luni, 02 Septembrie 2019, ora 19:213181 citiri
Noul presedinte al Senatului va fi ales miercurea viitoare
Foto: Ziare.com Arhiva

Noul presedinte al Senatului va fi ales miercurea viitoare, iar pana atunci conducerea institutiei va fi asigurata, interimar, de vicepresedintele Serban Valeca (PSD).

Biroul permanent al Senatului a decis, luni, ca alegerea noului presedinte sa se faca miercurea viitoare, urmand ca pana atunci vicepresedintele Senatului, Serban Valeca, sa exercite atributiile de presedinte.

Tot luni, plenul a votat vacantarea postului de presedinte al Senatului, dupa ce Calin Popescu-Tariceanu si-a dat demisia din functie.

PSD il va sustine pentru functia de presedinte al Senatului pe Teodor Melescanu (ALDE), a anuntat, luni, premierul Viorica Dancila, decizie care l-a luat prin surprindere pe Calin Popescu Tariceanu, seful ALDE, cel care si-a dat demisia din functia de presedinte al Senatului, dupa ce formatiunea sa a decis sa se retraga de la guvernare.

"Nu mi s-a adus la cunostinta aceasta decizie. Nu vreau sa faca foarte multe comentarii, dar aceasta chestiune ar fi putut sa fie facuta, daca a fost facuta, subliniez la modul ipotetic, numai in cadrul unei discutii cu ALDE. Aceasta discutie cu ALDE nu a avut loc. Prin urmare, o astfel de propunere nu am ce s-o comentez. Nu cred ca poate cineva sa propuna o functie pentru cineva de la ALDE fara sa discute cu noi", a explicat Tariceanu.