Noul prefect de Buzau a depus juramantul in costum de schi

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 21:33
3607 citiri
Noul prefect de Buzau a depus juramantul in costum de schi
Foto: Arhiva

Prefectul judetului Buzau, Maria Buleandra, instalata in functie dupa demiterea lui Gabriel Balta, care nu a stiut, in timpul viscolului, care erau cele cinci localitati izolate in judet, a fost investita in functie, vineri, ea depunand juramantul imbracata in costum de schi.

Noul prefect de Buzau a fost instalat in functie in cadrul unei ceremonii foarte scurte, la care a luat parte si secretarul de stat Iulian Matache, desemnat sa conduca operatiunile de deszapezire in judet, dupa demiterea lui Gabriel Balta din postul de prefect.

Secretarul de stat Iulian Matache si-a cerut scuze, in fata sefilor institutiilor deconcentrate, a primarului municipiului, Constantin Boscodeala si a presedintelui Consiliului Judetean, pentru faptul ca ceremonia de investire in functie a noului prefect trebuie sa se desfasoara in graba si pentru faptul ca nici el si nici noul prefect nu sunt imbracati adecvat evenimentului.

Noul prefect de Buzau, Maria Buleandra, a depus juramantul echipata in costum de schi, in timp ce secretarul de stat era imbracat in blugi si intr-o camasa sport.

"Obiectivul meu imediat este acela de a rezolva problemele cu care se confrunta judetul Buzau in aceasta perioada, dupa codurile portocalii si rosii. Ma angajez sa indeplinesc responsabilitatile la nivelul asteptarilor cetatenilor si voi face tot ce imi sta in putinta pentru a imbunatati relatiile Institutiei Prefectului cu toate autoritatile publice locale, serviciile publice deconcentrate si societatea civila.

Dupa rezolvarea problemelor din aceasta perioada, va voi comunica prioritatile pe care le am in vedere la nivel de judet", a declarat noul prefect, Maria Buleandra.

De profesie jurist

Noul prefect de Buzau, Maria Buleandra, are 42 de ani, este jurist, iar din anul 1991 este angajata in Prefectura Buzau. Inainte de a fi numita prefect, ea a fost sef al Serviciului Controlul Legalitatii, al Aplicarii Actelor Normative, Contencios Administrativ, Aplicarea Apostilei si Relatii cu Autoritatile Locale, ocupand acest post din 2006 si avand ca atributii controlul legalitatii actelor administrative si reprezentarea institutiei la instantele de judecata.

In perioada 1991-2000, Buleandra a lucrat la departamentul de relatii cu publicul si resurse umane si s-a ocupat de organizarea audientelor cu cetatenii, dupa care a ocupat mai multe functii in institutie.

Maria Buleandra este absolventa a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti", Facultatea de Drept, si are mai multe masterate in domeniile contencios administrativ si stiinte juridice.

Prefectul de Buzau Gabriel Balta a fost schimbat din functie miercuri, la o zi de la vizita in judet a vicepremierului Liviu Dragnea si a ministrului Apararii, Mircea Dusa, care au mers sa verifice modul in care au intervenit autoritatile pentru deszapezire.

Prefectul de Buzau a fost demis - nu stia ce localitati sunt izolate

Intrebat de jurnalisti, in timpul vizitei celor doi ministri, daca stie cate localitati mai sunt izolate in judetul Buzau, Balta spunea ca mai sunt cinci comune izolate, iar intrebat care sunt acestea, el nu a putut preciza.

"Sunt cinci localitati izolate, nu le cunosc. Nu am lista acum. Sunt Bradeanu, Valcelele, nu le stiu pe toate in amanunt, se lucreaza acolo", afirma Gabriel Balta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#nou prefect Buzau, #jurmant prefect Buzau costum schi, #Maria Buleandra prefect Buzau, #Maria Buleandra depus juramant, #prefect Buzau , #prefect