Nicusor Dan: Parlamentarii PNL vor semna motiunea simpla a USR pe Justitie, avem acordul lui Turcan

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 16:29 3663 citiri
Foto: site PSD

Presedintele USR, Nicusor Dan, a precizat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca parlamentari PNL vor semna motiunea simpla anuntata de USR pe tema Justitiei, el aratand ca are acordul liderului interimar al PNL Raluca Turcan in acest sens.

"Prezentam motiunea simpla pe care noi am redactat-o, parlamentarii USR au semnat-o, si avem acord presedintelui PNL ca parlamentarii PNL o vor co-semna ca sa poata fi depusa", a precizat Nicusor Dan.

Silviu Dehelean, deputat USR, a prezentat motiunea simpla a USR, aratand ca USR nu isi doreste prin acest demers caderea Guvernului Grindeanu, ci doar ca acesta sa respecte programul de guvernare.

"E important sa reamintim ca gratierea si modificarile la Codul Penal nu au facut parte din programul de guvernare, nu au fost mentionate in campanie. Consideram ca nu exista o legitimitate acordata puterii de azi in baza votului din 11 decembrie in aceasta directie", a spus Dehelean.

El a spus ca USR solicita demisia sau demiterea ministrului Justitiei, Florin Iordache (foto), pentru ca "a mintit Parlamentul si poporul roman".

CSM a dat aviz negativ, miercuri, pentru ordonantele pe Justitie, insa avizul este consultativ, Guvernul putand sa tina cont de el sau, dimpotriva, sa adopte cele doua ordonante de urgenta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii