Nicolae Hurduc este propunerea lui Dancila pentru Ministerul Cercetarii

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 14:29
7831 citiri
Nicolae Hurduc este propunerea lui Dancila pentru Ministerul Cercetarii
Foto: Facebook/Nicolae Hurduc

Social-democratii au decis, joi, in sedinta Biroului Permanent National sa il propuna pe Nicolae Hurduc in functia de ministru al Cercetarii.

Postul a ramas vacant dupa ce Nicolae Burnete a demisionat in 31 august. Interimatul este asigurat in acest moment de vicepremierul Viorel Stefan, dar a ajuns la final, pentru ca legea nu ii permite sa stea interimar mai mult de 45 de zile.

Nicolae Hurduc este profesor la Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi. La finalul BPN, Viorica Dancila a anuntat ca propunerea a fost trimisa deja catre presedintele Klaus Iohannis.

"Domnul Nicolae Hurduc este profesor la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului din cadrul Universitatii Gheorghe Asachi din Iasi. Am trimis propunerea presedintelui Klaus Iohannis, asteptam sa vedem daca este de acord", a precizat premierul.

Intrebata ce il recomanda pe Nicolae Hurduc sa preia functia de ministru al Cercetarii, Dancila a spus ca "are o cariera vasta, are foarte multe lucrari, a dovedit mult profesionalism, este un bun comunicator, este implicat in absorbtia fondurilor europene, ceea ce este important pentru Ministerul Cercetarii".

Viorica Dancila a plecat apoi foarte repede din fata jurnalistilor care incercau sa ii mai puna si alte intrebari. Premierul le-a spus ca "nu o sa pot sa mai stau, ma duc la Ziua Armatei" si a plecat.

Dancila face remaniere guvernamentala

In urmatoarea perioada sunt asteptati si alti ministri noi in Executiv, dupa ce premierul Viorica Dancila a anuntat ca va realiza o remaniere guvernamentala.

"O remaniere va exista. Luni termin evaluarea", a declarat premierul Viorica Dancila, miercuri, la Parlament.

La randul sau, vicepresedintele PSD Marian Oprisan a spus ca ministrii care nu au comunicat public masurile bune pe care le-au luat "nu au ce sa caute" in Executiv, social-democratul precizand ca vicepremierul Paul Stanescu este "destoinic", dar "nu a comunicat deloc".

Comitetul Executiv National al PSD se va reuni, cel mai probabil, saptamana viitoare, pentru o discutie pe marginea activitatii ministrilor social-democrati. Premierul Viorica Dancila este asteptata sa prezinte, in sedinta CEx, propria analiza cu privire la ritmul de implementare a masurilor din programul de guvernare de catre fiecare minister in parte.

Iata si bursa zvonurilor in ce priveste ministrii care pleaca si cine vine in loc

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Nicolae Hurduc ministrul Cercetarii , #minister