Liderii UDMR spun că nu ar fi fost căutați pentru discuții cu Nicolae Ciucă în vederea formării noului guvern SURSE

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 19:31 2875 citiri
Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO: Facebook/ UDMR

Premierul desemnat ar fi trebuit să discute cu UDMR despre structura viitorului guvern și împărțirea portofoliilor, despre programul de guvernare al noului Cabinet și despre formarea unei majorități care să susțină la vot guvernul. Însă, surse politice afirmă că cele două părți încă nu s-au întâlnit.

Până la această oră premierul desemnat, Nicolae Ciucă, nu i-a căutat pe liderii UDMR pentru discuții. „Nu am discutat deloc cu premierul desemnat”, conform surselor citate de Digi 24.

După ce a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă a declarat că va negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât Parlamentul să aprobe cabinetul propus.

Liberalii au decis în ședința Biroului Politic Național, joi dimineață, să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, urmând ca acesta să conducă un guvern minoritar PNL-UDMR.

„PNL l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcţia de premier, într-un guvern minoritar, alături de partenerii cu care am gestionat şi până acum această situaţie - UDMR”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu.

Președintele UDMR Kelemen Hunor nu s-a arătat prea încântat de decizia liberalilor și a președintelui Klaus Iohannis de a-l propune pe Nicolae Ciucă.

Acesta a spus că înțelege nominalizarea de către PNL a lui Nicolae Ciucă pentru a forma un nou guvern, dar are o reținere față de ocuparea funcției de prim-ministru de către un fost militar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News