Nicolae Ciucă: ”Vă asigur că, odată primit votul instituției fundamentale a democrației, vom trece la treabă din prima clipă.”

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 11:22 1769 citiri
Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis FOTO: Facebook/ Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă spune că după votul de investitură va trece deja ”la treabă”.

”Am primit din partea Președintelui României responsabilitatea de a forma o echipă de guvernare care să fie supusă aprobării Parlamentului. Forțele politice, cele care doresc să depășim cât mai curând crizele multiple ce încearcă greu țara noastră, au șansa ca în zilele următoare să își asume această responsabilitate. Vă asigur că, odată primit votul instituției fundamentale a democrației, vom trece la treabă din prima clipă”, a transmis Nicolae Ciucă pe Facebook.

”Nu avem timp de pierdut! Depășirea situației critice va fi posibilă doar prin dedicare, disponibilitate la efort și solidaritate. Țara noastră merită un profil mai puternic în Europa și în lume, pentru că suntem un popor cu multe calități.

Avem foarte multe de făcut împreună, iar noi vom depune toate eforturile de care suntem capabili pentru a asigura stabilitate și perspectiva unei vieți mai bune”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat, Nicole Ciucă, a organizat în cursul serii de luni, 22 noiembrie, o ședință informală cu miniștri la sediul guvernului.

Biroului Politic Naţional al PNL a validat lista miniştrilor care vor face parte din Cabinetul Nicolae Ciucă. Liberalii vor avea opt miniştri şi niciun vicepremier, în condiţiile în care partidul va fi primul premierul.

Lista miniştrilor PNL, validată de BPN:

Ministerul de Externe - Bogdan Aurescu

Ministerul de Interne - Lucian Bode

Ministerul Educaţiei - Sorin Cîmpeanu

Ministerul Energiei - Virgil Popescu

Ministerul Justiţiei - Cătălin Predoiu

Ministerul Fondurilor Europene - Dan Vîlceanu

Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului şi Turismului - Daniel Cadariu

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Florin Roman

Cabinetul Ciucă urmează să depună marți în parlament lista miniștrilor și programul de guvernare, iar miercuri vor avea loc audierile în comisiile de specialitate. Votul de învestire va fi joi, în plenul comun al parlamentului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News