Neintelegeri in PNL pe tema Congresului. Ludovic Orban, acuzat ca se viseaza candidat unic, pe modelul Dragnea

Luni, 17 Mai 2021, ora 12:21
5660 citiri
Neintelegeri in PNL pe tema Congresului. Ludovic Orban, acuzat ca se viseaza candidat unic, pe modelul Dragnea
Ludovic Orban a fost acuzat ca si-ar dori sa fie candidat unic la sefia partidului FOTO Hepta

Noi conflicte in conducerea PNL dupa ce, in sedinta Biroului Executiv (BEx) a partidului, Ludovic Orban a fost acuzat de catre vicepresedintele Florin Roman ca isi doreste sa fie candidat unic in cadrul Congresului, potrivit unor surse politice citate de ziare.com. Orban a mai fost acuzat si ca "ia decizii singur" dupa ce a anuntat ca Congresul PNL ar avea loc pe 15 septembrie.

Potrivit surselor citate, dupa ce Orban a anuntat ca data Congresului ar trebui sa fie pe 15 septembrie, Florin Roman l-a acuzat ca "ia decizii singur", fara consultarea conducerii colective. Totodata, vicepresedintele a mai spus despre liderul PNL ca "da mesaje subliminale" legate de faptul ca si-ar dori sa fie singurul candidat la sefia formatiunii.

Surse liberale au declarat ziare.com ca Orban vrea sa-i propuna lui Citu sa nu candideze, astfel incat sa nu aiba competitie la sefia PNL, la Congresul din toamna, invocand "unitatea partidului". Sursele citate adauga ca strategiile lui Orban au sanse minime sa fie acceptate de premierul Florin Citu.

Cu toate astea, luni dimineata, prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan afirma ca Ludovic Orban va avea "cu siguranta" un contracandidat "foarte puternic" pentru sefia partidului. Acesta a adaugat ca Florin Citu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Botreanu si Robert Sighiartau s-ar putea regasi printre contracandidati.

"Primul lucru intr-un Congres, intr-o batalie este sa ai o retorica buna, retorica invingatorului. Mai e mult pana departe. Il asigur cu simpatie pe Ludovic Orban ca va avea contracandidat si va avea unul foarte puternic. (...) Eu sunt extrem de puternic, nu foarte puternic, dar eu nu candidez. Eu candidez in echipa castigatoare. (...) Suntem partid liberal, este normal sa existe competitie, cred ca nici Ludovic Orban, nici altcineva nu-si doreste sa existe un singur candidat, sunt absolut convins ca va exista minim un contracandidat, daca nu chiar doi. Exista oameni foarte buni in PNL care vor intra intr-o competitie directa, frumoasa cu Ludovic Orban si cel mai bun dintre ei va castiga. Este si Florin Citu o optiune, si Emil Boc o optiune, este si Ilie Bolojan si Dan Motreanu, este si Robert Sighiartau o optiune, avem mai multe optiuni. Eu am spus-o ca sa nu existe niciun fel de speculatie - voi intra pe pozitiile doi-trei in echipa castigatoare", a afirmat Rares Bogdan, inainte de sedinta Biroului Executiv al PNL.

In 2015, la Congresul PSD, Liviu Dragnea a fost candidat unic la sefia partidului. Fostul lider social-democrat a afirmat atunci ca si-ar "dori o competitie", insa in cele din urma nu a existat niciun contracandidat.

"Mi-as fi dorit o competitie. Niciodata nu am candidat singur la nicio functie. Dl. Serban Nicolae la final a spus ca nu solicita neaparat acceptarea candidaturii, ci a vrut sa ridice niste probleme sa se discute", relata Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ludovic Orban PNL, #sefia PNL congres, #Florin Roman PNL , #Liviu Dragnea