Planul liberalilor pentru învestirea noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 12:058471 citiri
Planul liberalilor pentru învestirea noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului
Liberalii au nevoie de aproximativ 70 de voturi pentru a trece guvernul Ciucă FOTO Facebook / Florin Cîțu

Planul liberalilor de a învesti un guvern minoritar PNL-UMDR, susţinut de grupul minorităţilor naţionale, va presupune negocierea cu fiecare parlamentar, în condiţiile în care le lipsesc în jur de 70 de voturi.

În urma discuţiilor cu partenerii de la UDMR, cei de la PNL ar fi dispus să le cedeze acestora portofoliul Fondurilor Europene.

Sursele liberale au arătat că PNL încearcă să strângă o majoritate în Parlament, pentru a trece un guvern minoritar PNL-UDMR, susţinut de grupul minorităţilor naţionale, în acest sens urmând să negocieze cu fiecare parlamentar în parte, mai puţin cei de la AUR. Cei de la PNL mizează pe faptul că parlamentarii nu doresc alegeri anticipate şi nu vor contribui la căderea unui nou Guvern.

Liberalii au nevoie, potrivit calculelor interne, de aproximativ 70 de voturi pentru a trece Cabinetul Ciucă în Parlament.

Discuţiile cu cei de la UDMR continuă, astăzi, pentru finalizarea listei de miniştri, iar UDMR ar putea prelua portofoliul Fondurilor Europene, au mai precizat sursele. O decizie finală privind Cabinetul şi programul de guvernare se va lua cel mai probabil miercuri, într-o şedinţă de BPN al PNL, cu prezenţă fizică.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News