Motiunile Opozitiei cad pe capete - si cea pe educatie a fost respinsa

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 16:07
1046 citiri
Motiunile Opozitiei cad pe capete - si cea pe educatie a fost respinsa

Motiunea simpla "PSD amaneteaza educatia pentru a achizitiona voturi", care a fost dezbatuta saptamana trecuta, a fost respinsa marti de plenul Camerei Deputatilor cu 214 voturi impotriva, 97 voturi pentru si 4 abtineri.

In motiunea simpla, initiatorii, 99 de deputati PNL si PDL, au solicitat demisia ministrului Educatiei si retragerea Ordonantei de Urgenta 49/2014.

Semnatarii motiunii ii cereau ministrului Remus Pricopie abrogarea OUG 49/2014, finantarea corecta a educatiei romanesti, descentralizarea reala si depolitizarea scolii romanesti, renuntarea la a treia sesiune de bacalaureat si rezolvarea de urgenta a problemei manualelor scolare.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului a picat. Ponta, ironic: Opozitia are semnaturi, nu si voturi

Prezent la dezbaterile din plen de martea trecuta, Pricopie a subliniat ca Ordonanta 49/2014 corecteaza mai multe neclaritati din Legea 1 pentru a face functional sistemul de invatamant si da posibilitatea unitatilor de invatamant superior sa organizeze colegii ca programe postliceale.

El a amintit ca scolile profesionale care au fost desfiintate in urma cu mai multi ani au fost redeschise in parteneriat cu firmele si s-a ajuns la 36.000 de elevi care s-au inscris in invatamantul profesional in sistem dual.

La dezbateri, deputata PSD Ana Birchall a considerat ca motiunea introdusa de Opozitie reprezinta "un afront la adresa decentei".

Motiune de cenzura: "Pentru Ponta, castigarea alegerilor e un pariu cu baronii PSD"

Pe de alta parte, deputatul PDL Raluca Turcan a declarat ca Opozitia asteapta demisia ministrului Pricopie, sustinand ca nu este o umilinta, ci poate fi un gest de responsabilitate.

"Demisia nu este o umilinta, demisia poate fi un gest de responsabilitate si poate constitui o compensatie morala pentru toti cei care au avut de suferit si pentru toti cei care inca mai spera ca sistemul de invatamant romanesc poate sa fie o sansa pentru viitor. Asteptam demisia dvs. si speram ca indiferent de partidul din care faceti parte sa lasati demagogia, sa lasati populismul deoparte si sa va ganditi - ne acorda sistemul de invatamant romanesc o sansa pentru dezvoltare aici, in Romania? Raspunsul nostru este ca nu", a spus Turcan in plenul Camerei Deputatilor.

Opozitia a vrut sa mai depuna o motiune, Hrebenciuc a respins-o: Un atac la CV-ul lui Stanoevici

De asemenea, presedintele sedintei de marti a Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a anunta ca returneaza motiunea simpla depusa de deputati ai ACL "Guvernul Ponta isi bate joc de milioanele de romani din afara granitelor tarii", pe motiv ca aceasta nu respecta prevederile regulamentare si constitutionale.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#motiune educatie respinsa, #motiune educatie Ponta, #motiune Opozitie Ponta , #motiune