Motiunea simpla impotriva ministrului Finantelor se dezbate luni in Senat. Citu anunta o premiera

Luni, 09 Decembrie 2019, ora 08:45 13654 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Florin Citu

Senatorii vor dezbate luni dupa-amiaza motiunea simpla depusa de PSD impotriva ministrului liberal de Finante, Florin Citu.

Acesta a transmis ca va veni linistit in fata colegilor sai senatori si ca va face un gest inedit pentru un ministru de Finante, in ultimii ani. Anume, va spune adevarul in Parlament.

Florin Citu a anuntat inca de sambata, 6 decembrie, pe pagina sa de Facebook, faptul ca "o sa fie pentru prima oara, in ultimii trei ani, cand un ministru al Finantelor le spune adevarul romanilor despre finante/buget/economie in Parlamentul Romaniei".

"Va astept sa urmariti dezbaterile la motiunea simpla depusa de PSD impotriva mea. (....) Dupa motiune vorbim despre buget si planul de masuri pe care le-am pregatit pentru a stabiliza economia si elimina dezechilibrele macroeconomice", a transmis Florin Citu.

Reamintim ca, inca de la inceputul lunii, PSD a depus o motiune simpla impotriva ministrul de Finante Florin Citu.

"Sustin cu tarie depunerea unei motiuni simple impotriva lui Vasile Citu si impotriva austeritatii pe care o pregateste Guverul PNL! In acest sens, iata si vestea buna: am propus colegilor mei din grupul PSD din Senatul Romaniei textul unei motiuni simple impotriva lui Vasile Citu, intitulata 'Guvernare PNL - numele tau este AUSTERITATE', depusa azi si pe care o sa o dezbatem si o sa o votam cat mai curand in plenul Senatului", a anuntat pe 2 decembrie Eugen Teodorovici.

Teodorovici considera ca "PNL si pseudo-ministrul Vasile Citu nu au ce cauta la guvernare si trebuie inlaturati imediat".

"Daca mai era nevoie de vreo dovada, iata: Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima luna, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Nationala a Romaniei. Dar mai grav de atat este cat de mult a costat nota de plata pe care BNR a trebuit sa o platesaca pentru a apara cursul de schimb, vulnerabilizat de declaratiile lui Vasile Citu si de actiunile guvernului Orban!", a mai scris Teodorovici.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News