Motiunea pe Agricultura a picat - PDL retrage motiunea pe buget

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 16:12
1743 citiri
Motiunea pe Agricultura a picat - PDL retrage motiunea pe buget

Motiunea simpla initiata de PDL pe tema agriculturii, intitulata "Daunatorii USL distrug agricultura, a fost respinsa marti de Camera Deputatilor.

Motiunea a fost respinsa cu 148 de voturi "impotriva", 73 de voturi "pentru" si 18 abtineri.

In textul motiunii, PDL acuza actuala guvernare ca nu a respectat o serie de promisiuni facute fermierilor, nu a procedat la restructurarea Ministerului Agriculturii si nu a sprijinit infiintarea Camerelor agricole.

La dezbatere, a fost prezent si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. "In sala se afla doi fosti ministri pe care i-ati sustinut. Va e rusine cu domnii Fuia si Tabara, cu ce au facut sau poate v-au spus ca nu au nimic de reprosat actualei conduceri?", le-a spus presedintele PC celor din PDL.

Motiunea simpla "Daunatorii USL distrug agricultura", dezbatuta marti

Fostul ministru PDL al Agriculturii, Stelian Fuia, l-a acuzat pe Constantin ca minte "cu nonsalanta" in legatura cu progresele inregistrate. Totodata, Fuia l-a intrebat pe succesorul sau daca si-a achitat datoria catre presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

"Mintiti cu nonsalanta dezarmanta. V-am pierdut sirul minciunilor", a spus Fuia, subliniind ca el nu i-a laudat niciodata planurile de activitate, asa cum se exprimase Constantin anterior.

Motiunea pe buget, retrasa

Tot marti, democrat-liberalii au cerut retragerea motiunii simple de buget, intitulata "Guvernul USL este frana de motor a bugetului Romaniei", solicitarea fiind aprobata de catre Biroul Permanent al Camerei.

PDL a depus motiunea simpla "Guvernul USL, frana de motor a bugetului"

"Noi le-am propus, de principiu, sa discutam motiunea martea viitoare, dansii, cei de la PDL, au spus ca doresc sa o retraga, se mai gandesc, probabil ca nu sunt suficient de multumiti de forma, estetica sau fondul motiunii inaintate. Nu stiu motivele, dansii au propus aceasta solutie, nu noi le-am sugerat-o", a precizat secretarul Camerei, Georgian Pop.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#motiune Agricultura picat, #motiune PDL buget retrasa, #Constantin motiune simpla Agricultura , #motiune