Motiunea impotriva ministrului Sanatatii va fi dezbatuta azi in Camera Deputatilor

Luni, 07 Mai 2018, ora 10:36 1457 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Motiunea simpla pe Sanatate depusa de PNL la Camera Deputatilor va fi dezbatuta luni, iar miercuri se va da votul final.

"Va fi dezbaterea luni, pe 7 mai, si votul final il vom da la sedinta de vot final de miercuri", a anuntat, saptamana trecuta, secretarul Camerei Deputatilor, Georgian Pop.

Liberalii au depus miercuri, pentru a doua oara, in plenul Camerei Deputatilor, motiunea simpla pe Sanatate, dupa ce titlul documentului a fost modificat.

"Avand in vedere ca Biroul Permanent a respins in sedinta de saptamana trecuta depunerea motiunii PNL, invocand un titlu necorespunzator, revenim astazi cu depunerea motiunii pe Sanatate. Am schimbat si titlul motiunii, ca sa nu mai deranjeze pe nimeni. Ea se intituleaza 'PSDragnea duce sanatatea in moarte clinica'.

Sper ca de data aceasta sa putem dezbate aceasta motiune, sa vedem padurea de copaci, sa vedem ca in timp ce noi nu gasim timp sa dezbatem aceasta motiune, se fac statele de plata pe luna anterioara si cei de la Financiar nu stiu cum sa faca statele de plata, cu ce fel de sporuri, sa vedem ca medicii de familie sunt dusi la pierzanie, sa vedem ca lipsesc medicamentele din spitale, sa vedem ca se pierd finantarile pentru spitalele regionale, sa vedem ca mor oameni in spitale, 200 de decese sub gloriosul dumneavoastra mandat", a declarat deputatul liberal Florin Roman saptamana trecuta.

El a adaugat ca in sistemul de sanatate exista probleme cu adevarat importante asupra carora trebuie sa se aplece Parlamentul, pentru ca oamenii se pregatesc de greva generala, deoarece regulamentul de sporuri "a generat haos".

"Cine nu vrea sa inteleaga treaba asta sa se uite ca din pixul ministrului plafonul este de 29% la Spitalul Universitar, dar doamna Pintea merge in vacanta cu doamna manager, la Pantelimon e 18%, in alte locuri sporurile sunt efectiv facute din pix de doamna ministru", a sustinut Roman.

Amintim ca mai multe organizatii sindicale din Sanatate si Asistenta sociala au organizat, luni, greve de avertisment.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News