Motiunea de cenzura "Omar Hayssam"

Autor: Ovidiu Alexandru Raetchi - parlamentar
Sambata, 15 August 2020, ora 19:00
6853 citiri

Vom numi "strategia Omar Hayssam" acea strategie prosteasca si iresponsabila prin care un grup de nerozi aflati in bucluc incearca sa genereze o criza pe care tot ei sa o rezolve, pozand astfel in salvatori. In realitate, insa, strategii de tip Omar Hayssam scapa lucrurile de sub control, planul lor transformandu-se intr-o cumplita tragedie.

Motiunea pregatita de PSD pentru luna septembrie este o stralucita ilustrare a strategiei de tip Omar Hayssam. Ciolacu&comp se straduiesc de luni de zile sa sicaneze eforturile de a combate pandemia, blocand in Parlament legea carantinarii, incurajand direct sau indirect discursul negationist si conspirationist, inventand cheltuieli care destabilizeaza Romania si cultivand un discurs catastrofic. Ignorand planul de refacere economica pe care Romania l-a putut contura cu suma remarcabila obtinuta la summitul UE, dar si eforturile de a pune pe picioare din mers un sistem de sanatate cu un DSP distrus de pesedisti, fara urma de spitalele regionale promise de Dragnea, PSD incearca din rasputeri sa construiasca imaginea unei crize teribile.

Criza din care sa ne salveze prin intermediul unei motiuni de cenzura.

Dar cine ar fi "salvatorii" in acest teribil "scenariu Omar Hayssam"? Ei bine, cei care au considerat ca omul cel mai valoros din randurile lor - prezidentiabilul, liderul de partid - este Viorica Dancila. Cei care - strigand din rasputeri ca acum e "haos" - si-au dat singur jos doi premieri. Cei care l-au urmat cu loialitate pe Dragnea pana in ziua plecarii la penitenciar. Isi poate cineva imagina cum ar fi fost gestionata pandemia de acesti oameni? Isi poate cineva inchipui cum se vor comporta ei la putere - fie si prin intermediul unui guvern tehnocrat - daca vor reusi sa "salveze" Romania prin daramarea cabinetului Orban? Fara indoiala, situatia ar fi total scapata de sub control de niste politicieni care nici macar nu stiu daca admit sau nu existenta virusului Covid si care, in debutul pandemiei, faceau temenele, precum Gabriela Firea, in fata diplomatilor chinezi.

Ar fi o tragedie.

Motiunea de cenzura pregatita de PSD pentru septembrie este o ilustrare nefericita a "strategiei Omar Hayssam". Oare de la cine a invatat-o Marcel Ciolacu?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#PSD motiune cenzura, #PSD, #Omar Hayssam, #motiune cenzura, #marcel ciolacu, #summit UE , #dezbatere