Motiunea de cenzura impotriva lui Ungureanu: Cum voteaza parlamentarii neafiliati

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 15:33
3473 citiri
Motiunea de cenzura impotriva lui Ungureanu: Cum voteaza parlamentarii neafiliati
Foto: Arhiva

Opozitia putea miza luni seara, potrivit situatiei din Parlament la acel moment, pe 221 de voturi, din cele 231 de voturi necesare pentru ca motiunea de cenzura sa treaca, astfel incat soarta Guvernului poate fi hotarata de voturile parlamentarilor neafiliati si eventualele noi dezertari din tabara puterii.

Deputatul neafiliat Ioan Munteanu a declarat, marti, ca va vota motiunea de cenzura depusa de opozitie cu conditia ca toti parlamentarii USL sa fie prezenti la dezbatere si sa-si voteze propria motiune.

"Voi fi prezent la dezbaterea motiunii si, daca toti cei de la USL vor fi prezenti si vor vota motiunea, atunci o sa votez si eu. Daca nu, nu. Stau deoparte", a spus Munteanu.

El a subliniat ca nu va vota motiunea de cenzura daca parlamentarii USL nu vin sa-si voteze propria motiune.

Deputatul neafiliat Daniel Oajdea va fi prezent la dezbaterea motiunii de cenzura, el precizand ca nu a decis cum va vota, acest lucru urmand sa il faca dupa ce va analiza textul motiunii si argumentele pe care aceasta le contine pentru demiterea Guvernului.

"Pana acum am fost foarte ocupat cu candidaturile la Consiliul Local si recunosc ca nu am avut timp pentru a analiza textul motiunii. Din principiu, eu nu ma pronunt inainte de a analiza textul", a spus Oajdea.

El a precizat ca va veni la dezbaterea motiunii, avand in vedere ca nu a lipsit niciodata de la motiunile precedente, dat ca se va decide asupra modului in care va vota dupa ce va analiza argumentele pe care motiunea de cenzura le contine in scopul demiterii Executivului.

Daniel Oajdea a fost deputat PDL. El a fost exclus din partid dupa ce in 2010 a votat motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc si dupa ce a criticat in mai multe randuri activitatea PDL. Recent, Oajdea a anuntat ca s-a inscris in PPDD.

Senatorul neafiliat Cezar Magureanu va fi prezent la dezbaterea motiunii de cenzura si va decide care va fi votul sau dupa ce se va consulta cu vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu.

"Voi vorbi cu Dan Radu Rusanu si ma voi consulta cu el. Pana joi seara voi sti cu cine votez", a spus Magureanu, intrebat cum va vota la motiunea de cenzura a opozitiei.

El a precizat, pe de alta parte, ca va fi prezent la dezbaterea motiunii.

"Cetatenii m-au ales ca sa votez, nu ca sa stau acasa", a spus Magureanu.

Senatorul Cezar Magureanu a anuntat, in 10 aprilie, in plen, ca demisioneaza din UNPR si ca ramane senator independent. Anterior, Cezar Magureanu a fost membru PNL, iar apoi membru PDL.

Deputatul neafiliat Marian Avram va vota motiunea de cenzura, el aratand ca motivul plecarii sale din PDL a tinut de faptul ca democrat-liberalii nu au mai avut nevoie de serviciile sale de deputat.

"Daca ati vazut declaratiile mele trecute legate de motivul pentru care am plecat din partid, ati vazut, si de altfel mi-au spus si franc colegii, ca nu mai au nevoie de serviciile mele de deputat. Asa incat nu cred ca vor veni acum sa-mi ceara sa ajut Guvernul. Deci, voi vota motiunea", a declarat Marian Avram.

Marian Avram a fost membru PDL pana in martie 2012. El si-a anuntat, in 13 martie, demisia din PDL, precizand ca va activa, in continuare, ca independent si ca nu va sustine Guvernul in Parlament.

USL a depus, saptamana trecuta, motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Motiunea de cenzura, intitulata "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!", este semnata de 116 parlamentari, numarul minim necesar pentru initierea acestui demers. Documentul are 15 pagini si este structurat pe trei capitole.

Motiunea de cenzura a fost citita luni seara in plenul Parlamentului, iar vineri, incepand cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea si votul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#motiune Ungureanu vor neafiliati, #Ioan Munteanu vot motiune, #Oajdea motiune Ungureanu vot , #motiune cenzura