Motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Dancila a fost depusa: Turcan acuza puterea ca vrea sa impuna citirea motiunii "noaptea, ca hotii"

Marti, 01 Octombrie 2019, ora 18:24 6783 citiri
Foto: captura video Facebook / Epoch Times Romania

Motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Dancila a fost depusa marti, la Parlament, anuntul fiind facut de liderul deputatilor PNL Raluca Turcan, in prezenta liderilor opozitiei.

Motunea este semnata de 237 de parlamentari, printre care si de deputati ai minoritatilor nationale, de patru ai PSD si de un deputat independent.

Turcan a acuzat puterea ca vrea sa impuna citirea motiunii "noaptea, ca hotii", pentru a fi votata intr-o zi nelucratoare si a sustinut ca se exercita "presiuni uriase fata de semnatarii motiunii".

"Aceasta motiune e semnata de 237 de parlamentari apartinind PNL, USR, PMP, ALDE, Pro Romania si UDMR. De asemenea au mai semnat doi deputati ai minoritatilor nationale, patru ai PSD si un deputat independent. Pentru toata aroganta si raul cu care au obisnuit Romania, un vot pentru este necesar de la orice parlamentar de buna credinta", a afirmat Raluca Turcan, marti, la Parlament.

Alaturi de Raluca Turcan au fost prezenti reprezentanti de la USR, ALDE, Pro Romania, PMP, UDMR, care au sustinut la unison ca guvernul Dancila trebuie sa plece.

Conform Hotnews.ro, senatorul Ioan Talpos si deputatul Marius Bota sunt social-democratii ale caror semnaturi apar pe motiunea de cenzura, iar lor li se adauga senatorul Emanoil Savin si deputatul Mihaita Gaina, care si-au anuntat recent demisia din PSD.

Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii.

Motiunea se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Motiunea de cenzura se adopta cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor. Votul este secret, cu bile.

Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News