Motiune simpla impotriva ministrului de Finante Ioana Petrescu: Situatia e extrem de penibila

Joi, 17 Iulie 2014, ora 18:33 4806 citiri
Foto: Arhiva

Partidul National Liberal intentioneaza sa depuna o motiune simpla in Camera Deputatilor, pentru a trage un semnal de alarma asupra haosului creat de Guvernul Ponta in zona fiscala, anunta liderul deputatilor PNL, George Scutaru.

"Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, va avea astfel ocazia sa dea explicatiile pe care a refuzat pana acum sa le prezinte public in legatura cu masura reducerii CAS, Codul fiscal si alte elemente care tin de alcatuirea bugetului", sustine Scutaru intr-un comunicat remis presei.

El apreciaza ca Romania se afla in acest moment "intr-o situatie extrem de penibila, in conditiile in care premierul si ministrul de Finante nu reusesc sa raspunda la o serie de intrebari stringente, care necesita clarificari urgente".

Basescu a publicat inregistrarile de la consultarile cu Ponta-Petrescu: Ati terminat la Harvard? Ma asteptam la argumente gen Roubini (Video)

Ioana Petrescu, despre discutiile de Cotroceni: Imi trecea prin cap sa iau proiectul de CAS si sa plec

Liderul grupului deputatilor PNL afirma ca "inclusiv FMI sustine ca impartaseste obiectivul de a reduce povara mare a taxelor pe forta de munca, pentru a stimula angajarile, dar cere explicatii referitoare la modul in care Guvernul intentioneaza sa compenseze deficitul de venituri".

Scutaru este de parere ca desi "suntem guvernati intr-un mod haotic si iresponsabil", Guvernul condus de premierul Ponta demonstreaza, prin actiunile sale, "ca este un adevarat maestru al improvizatiilor si al dublului limbaj, iar cresterea economica indelung clamata este doar pe hartie, si nu se resimte si in buzunarele romanilor".

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor va elabora, impreuna cu colegii deputati din PDL, textul unei motiuni, "pentru ca opozitia de dreapta nu poate trece cu vederea lipsa de responsabilitate a actualului guvern".

"Consideram ca este de datoria noastra ca mediul de afaceri, cei care au gandire de dreapta sa primeasca prin intermediul nostru raspunsurile pe care Guvernul Ponta evita sa le dea", conchide George Scutaru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com