Motiune impotriva ministrului Muncii: Opozitia acuza fiscalitatea haotica, lipsa de pregatire a ministrului si promisiunile fara acoperire ale PSD

Luni, 19 Februarie 2018, ora 19:28
2327 citiri
Motiune impotriva ministrului Muncii: Opozitia acuza fiscalitatea haotica, lipsa de pregatire a ministrului si promisiunile fara acoperire ale PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Opozitia a acuzat, luni, la dezbaterea motiunii simple impotriva ministrului Muncii depuse de PNL, fiscalitatea haotica, lipsa de pregatire a ministrului Muncii si promisiunile fara acoperire ale PSD, la randul sau, reprezentantul ALDE admitand ca lucrurile sunt perfectibile, dar ca partidele aflate la guvernare au incercat sa diminueze inechitati.

PNL a sustinut, prin deputatul Mara Calista, ca Romania sufera in ultimaul an de "fiscalitate haotica cronica", ministrul Muncii fiind acuzat ca au fost create inechitati intre sistemul public si cel privat,

"In ultimul an de zile vedem o Romanie care sufera de o boala incurabila - se numeste fiscalitate haotica cronica (...) Ati reusit sa dati peste cap complet sistemul economic fiscal si social romanesc si ati creat profunda inechitate intre mediul public si cel privat. Ele trebuie tratate la pachet, doamna ministru, pentru ca toate produc efecte in veniturile romanilor.

Sa omori un sector intreg doar pentru ca ati gasit cateva probleme, sa omori unitatile protejate doar pentru ca sunt cateva cazuri punctuale, insemna lipsa de raspundere si sa lasi pe drumuri niste oameni care nu au o alternativa din partea statului.

O tara intreaga nu va respecta, pentru ca ati ingenunchiat economic coloanele vertebrale ale Romaniei", a declarat deputatul PNL Mara Calista in timpul dezbaterilor pe motiune din plenul Camerei Deputatilor.

In opinia USR, Lia Olguta Vasilescu este nepregatita, dovada fiind ordonantele de urgenta care "carpesc" cadrul legal.

"Pe langa faptul ca e nepregatita, doamna Olguta Vasilescu este incompetenta. Nici cand se discuta legea salarizaii in Comisia de munca, nici pana azi nu are habar de efectele acestei legi si a altora care vin la pachet.

Daca ar fi fost competenta, nu ar fi fost nevoie de o serie de ordonante de urgenta care sa carpeasca cadrul legal. Daca ar fi fost competenta, ar putut sa prezinte studiul de impact a ceea ce se afla in fatsmagoriile la legea salarizarii. Nici pana in ziua de astazi acest lucru nu l-a putut face (...) ", spune deputatul USR Cristian Seidler.

UDMR a acuzat PNL ca prin depunerea motiunii dimple impotriva ministrului Muncii creeaza o disputa politica, fara a nega insa problemele cu care se confrunta cetatenii.

"Consideram ca prin acest demers (depunerea motiunii simple - n.red.), PNL creeaza o disputa politica, folosindu-se de intrumente politice. Intr-adevar, Ministerul Muncii se confrunta cu probleme, trebuie sa discutam pe larg despre problemele reale cu care se confrunta cetatenii si sa propunem solutii viabile pentru acestea (...) ", a declarat deputatul UDMR Eva Csep.

Reprezentantul aLDE Mihai Nita a sustinut ca nu se poate spune ca lucrurile au functionat perfect, dar a amintit ca actuala guvernare e promovat legea salarizarii unice, pentru a diminua discriminarile.

"Afirmati ca doua milioane de romani au salariile diminuate sau chiar ca au pierdut salariile. Sunteti total dezinformati. Nu putem spune ca lucrurile au functionat perfect, dar actuala guvernare PSD-ALDE a avut in vedere promovarea unei legi a salarizarii unice pentru a diminua discriminarile intre aceleasi categorii de personal (...) si sa reflecte valoarea muncii fiecaruia", a sustinut deputatul ALDE Mihai Nita.

PMP a sustinut ca PSD trebuie sa le explice romanilor de ce a promis ca le vor creste salriile, iar acum numerosi cetateni au salarile diminuate.

"Realitatea pe care o traim cu totii astazi o resimt cel mai bine cei din PSD. Cei din PSD trebuie sa mearga sa se intalneasca cu romanii si sa le spuna de ce, desi li s-a promis ca li se vor mari salariile, s-au trezit la sfarsitul acestei luni cu salarii mai mici, nu mai mari", a sustinut deputatul PMP Eugen Tomac.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#motiune Olguta Vasilescu , #motiune
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
cum s-a ajuns la concluzia ca un ministru trebuie sa fie pregatit ?
Poza Naoi
Naoi
rank 5
Mativarea motiunii este reala.Ce va face PSD,va masca realitatea ?